Özel Sektör Gönüllüleri Derneğince (ÖSGD), Türkiye'deki gönüllülük projelerini teşvik etmek amacıyla 2007'den bu yana verilen ''Gönüllülük Ödülleri''nin dördüncüsü törenle sahiplerini buldu.
-ÖSGD, TÜRKİYE'NİN EN İYİ GÖNÜLLÜLÜK PROJELERİNİ SEÇTİ
-TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI BOYNER:
-''TÜRKİYE'DE ÖDÜLLENDİRME, TAKDİR ETME ALIŞKANLIĞIMIZIN
OTURDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. İYİ YAPILAN ŞEYLERİ GÖNÜLLÜLÜKLE
ÇOK DAHA FAZLA ÖDÜLLENDİRMELİ VE İNSANLARI TEŞVİK ETMELİYİZ''
İSTANBUL (A.A) - 21.12.2010 -; Feriye Lokantası'ndaki ödül töreninde konuşan ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Agah Uğur, 8 yıl önce kurulan derneğin, geçen sürede büyük adımlar attığını anlattı.
Uğur, derneğin 60 üyesi bulunduğunu, Türkiye ekonomisinin büyüklüğüne bakıldığında bu üye sayısının yetersiz olduğunu söyledi.
60 üyenin profiline bakıldığında insanın mutlu olduğunu ifade eden Uğur, bu 60 üyenin Türkiye'nin önde gelen büyük şirketlerinden oluştuğunu bildirdi.
Uğur, üye sayısını yüzlere, binlere çıkarma arzusunda olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
''Ama bizim amacımız, gönüllülük anlayışını bireylere indirebilmek. Özel sektörün icraat gücünü bireysel gücü destekleyici boyuta getirmek, özel sektörün asli sorumluluğu diye düşünüyorum. Kamunun gündemi farklı oluyor. Özel sektör sosyal yaşamın birçok boyutunda olduğu gibi burada da öncü olmak zorunda. Şuna da inanıyoruz ki, zorla güzellik olmuyor. Başkasının yaptığının ne kadar farklı olduğunu gören firmalar, bu yolculuğa kendileri de çıkacaktır diye düşündük. 60 üyeyi her yıl 10'ar tane artırma hedefi var. Bu gönüllülük hareketini, farklı boyut getirebilir mi diye misyon seçtik kendimize.''
-TÜSİAD YÖNETİM KURULU BAŞKANI BOYNER-
''2007 En Başarılı Gönüllülük Programı'' ve ''2008 En Yaratıcı Gönüllülük Projesi'' ödüllerini kazanan Boyner Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, törende ''Boyner Grubu Gönüllüleri'' örneğini katılımcılarla paylaştı.
Boyner, ÖSGD'nin, kendisinin ilk başkanlık yaptığı yer olduğunu ifade etti.
Bu işe çok küçük bir grup olarak başladıklarını anlatan Boyner, gönüllülüğün kendileri için bir yaşam biçimi olduğunu dile getirdi.
Topluma katkıda bulunmanın kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Boyner, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Gönüllülük, bizim kurumlarımız için de bir şey ifade edecekti. Çok doğru bir yola çıktığımızı anladık. Kendi kurumumda bunu çok açık görebildim. Birbirimize çok kaynadık. Bu derneğin bu kadar yaygın ve etkin olmasının da sebebi bu oldu. Grup şirketlerimizin bir arada olduğu bir çatı organizasyon kurduk. Bir şekilde bir konsolidasyon yaptık. Bunun çok ciddi faydalarını gördüğümüzü de söylemem gerekiyor. Grup şirketleri arasında zamanla bir rekabet gelişmişti. Bu iyi bir şey kendi içinde. Ama biz rekabetten çok dayanışmanın, Boyner Grubu kültürünün ortaya çıkmasını arzu ediyorduk. Bu programdan sonra zannediyorum o aramızdaki dayanışma ve anlayış farklı bir yere geldi. Grubun içerisinde ortak bir kültür oluştu. Boyner Grubuna aidiyet olarak gelişti.''
Boyner, Türkiye'de ödüllendirme ve takdir etme alışkanlığının oturduğunu düşünmediğini vurgulayarak, ''İyi yapılan şeyleri gönüllülükle çok daha fazla ödüllendirmeli ve insanları teşvik etmeliyiz. Biz kendi içimizde gönüllülerimizi her şeyin üzerinde tutuyoruz. Bir şekilde bu programı kendi içinde çok dinamik tutmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.
-ÖDÜLLER-
ÖSGD, her yıl ''En Yaratıcı Gönüllülük Projesi'', ''En Başarılı Gönüllülük Projesi'' ve ''En Başarılı Gönüllülük Programı'' kategorisinde ödül veriyor.
Bu yıl 14 finalist arasından ''En Yaratıcı Gönüllülük Projesi'' dalında ''E-atık: Tanışma ve Bilinçlenme Projesi'' ile Enerjisa, ''En Başarılı Gönüllülük Projesi'' dalında da ''Kurumsal Hizmet Gücü Projesi'' ile IBM ödüle layık görüldü.
''En Başarılı Gönüllülük Programı'' dalında ise ödül verilmedi.