Kayseri'de kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen kişi hayatını kaybetti.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kocasinan ilçesi Argıncık Cengiz Topel Mahallesi'nde Mehmet Erol, gece yatarken yaktığı kömür sobasından karbonmonoksit gazı sızması sonucu zehirlendi.
Sabah yakınları tarafından ölü olarak bulunan Mehmet Erol'un cesedi, otopsi için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Mehmet Erol'un Doğu Sanayi'de bir kağıt işleme atölyesinde işçi olarak çalıştığı öğrenildi.
SOBADAN SIZAN GAZDAN ZEHİRLENEN ANNE VE 3 ÇOCUĞU TEDAVİ ALTINA ALINDI
Adapazarı ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ve 3 çocuğu tedavi altına alındı.
Maltepe Mahallesi 454. Sokak'taki evde yaşayan Fadime Tur (30) ile çocukları Zeliha (7), Firdevs (9) ve Zeynep Nisa (2) sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendi.
Sabah uyandığında kendisinin ve çocuklarının zehirlendiğini fark eden annenin yardım çağrıları üzerine olay yerine ambulans gönderildi.
Sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından anne Fadime Tur, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine, çocukları ise Sakarya Kadım Doğum ve Çocuk Hastanesine kaldırıldı.
Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen anne ve çocuklarının geçen yıl da aynı şekilde sobadan sızan gazdan zehirlendikleri öğrenildi.
-KIRKLARELİ'DE EV YANGINI
Kırklareli'de bir evde çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
Doğu Mahallesi Çoban Sokak'ta iki katlı apartmanın giriş katındaki Tuna Gül Göçmen'e ait evde yangın çıktı. Sobadan çıktığı tahmin edilen yangında, Göçmen ile üst kattaki komşusu Mümine (70) ve kızı Gülcan Tuna (26) dumandan etkilenerek 112 Hızır Acil servisi ekiplerince Kırklareli Devlet Hastanesine kaldırıldı.
İtfaiye ekipleri, kısa sürede müdahale ettikleri yangını söndürdü. Evin oturma odasında maddi hasar oluştu.
Dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
-KOCAELİ'DE SİLAHLI KAVGADA 1 KİŞİ YARALANDI
Gebze ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.
Mustafa Paşa Külliyesi yanında bulunan otoparkta, Turan Pala ve Mehmet Zeki Cahan arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü.
Çevredekilerin tarafları sakinleştirme çabaları sonuç vermeyince Cahan, yanında bulunan ruhsatsız tabancayla Pala'ya ateş etti.
Sol bacağına iki kurşun isabet eden Pala, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Cahan ise kaçmaya çalışırken polis ekiplerince yakalandı.
Bu arada, Cahan'ın tabancasından çıkan 2 kurşunun da yoldan geçen bir halk otobüsünün arka kısmına isabet ettiği ve yolculardan yaralananın olmadığı öğrenildi.
-KAÇAK CEP TELEFONU İDDİASI
Kayseri'de gümrük kaçağı cep telefonu sattıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yasa dışı yollardan Türkiye'ye getirildiği belirlenen gümrük kaçağı cep telefonlarını piyasaya sürdükleri iddia edilen M.Ö. ve E.Ö'yü, 46 cep telefonuyla ele geçirdi.
M.Ö. ve E.Ö'nün gözaltına alındığı, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.