İHH'dan Pakistan'a yardım eli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (12:58)   Son Mesaj: 12-21-2010 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 710  

    12-21-2010

    İHH'dan Pakistan'a yardım eli

    İHH'dan Pakistan'a yardım eli


    İHH İnsanı Yardım Vakfı'nın öncülüğünde, ''Rotamız Pakistan, Yükümüz İnsani Yardım'' sloganıyla yola çıkacak gemiye insani yardım malzemesi yüklenmeye başlandı.

    İHH İnsani Yardım Vakfı Lojistik Sorumlusu Murat Kavadan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pakistan'da yaşanan sel felaketinden sonra Türkiye'de büyük bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, topladıkları yardımlarla Pakistan'daki insanların acısını azaltmak istediklerini söyledi.
    Kavadan, ''Türkiye'nin çeşitli illerinden hayırseverler, Pakistan'daki insanlara ulaştırılmak üzere ayni ve nakdi yardımları vakfımıza gönderdiler. Biz de nakdi yardımlarımızla zaman kaybetmeden çalışmalara başladık'' dedi.

    Pakistan'da evleri selden zarar görenlere ev yapımını hızlı bir şekilde başlattıklarını belirten Kavadan, Çorlu Lojistik Deposu'nda toplanan her türlü ihtiyaç malzemesinin de bölgeye gönderileceğini kaydetti.

    Kavadan, ''Marmara Ereğlisi MARTAŞ Limanı'ndaki gemiye, gıda, tekstil, ilaç, battaniye ve inşaat malzemelerinden oluşan çeşitli insani yardım malzemelerini yükleme işlemlerine başladık. Gemimiz, yaklaşık 70 TIR kapasitesinde. Bu yardımları, Pakistan'ın Karaçi Limanı'na göndereceğiz. Oradan da selde zarar gören insanlara ulaştırmaya çalışacağız'' diye konuştu.

    -GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRI-

    Kavadan, yardım malzemelerini götürecek Defne Y gemisinin, Mavi Marmara ve Gazze gemileri gibi İsrail tarafından ağır tahribata uğratıldığını söyledi.

    İsrail'in, Gazze'ye giden gemilere saldırmasıyla gemilerde teknik sorunlar yaşandığını dile getiren Kavadan, bu nedenle Pakistan'a yardımın biraz geciktiğini ifade etti.

    Kavadan, ''İsrail tarafından saldıraya uğrayan Mavi Marmara, Defne Y ve Gazze gemimiz ağır tahribat gördü. Bu tahribatların tamiriyle ilgili süreç uzadı. Bundan dolayı da yardımlar biraz gecikti'' dedi.

    Pakistan'a yardım malzemelerini ilk olarak Gazze gemisiyle götürmeyi planladıklarını kaydeden Kavadan, gelen yardımların fazla olması nedeniyle Defne Y gemisine yüklediklerini bildirdi.

    Afet bölgesine yardımların devam edeceğini belirten Kavadan, ''Pakistan'a yardımlar, gemiyle olmazsa trenle olur. Ama mutlaka olur. Biz, afetin yaşandığı ilk zamanlarda acil yardım kapsamında uçakla yardım gönderdik. Daha sonra tren vagonlarıyla yardımlarımızı ulaştırdık. Şimdi de yardımları gemiyle ulaştırmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

    Kavadan, geminin yükleme işlemlerinin bir kaç gün içinde sona ereceğini kaydetti.




    İHH'dan Pakistan'a yardım eli Yorumları