İşbaşaran'dan Sabancı suikasti çıkışı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-21-2010 (02:38)   Son Mesaj: 12-21-2010 (02:38)    Cevap: 0    Gösterim: 583  

12-21-2010

İşbaşaran'dan Sabancı suikasti çıkışı

İşbaşaran'dan Sabancı suikasti çıkışı

Türkiye'nin karanlık günleri ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunan Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, Sabancı suikasti ile ilgili bazı sorular sordu. Ümit Boyner-Sabancı benzerliğine dikkat çeken İşbaşaran, kararını da açıkladı.

Osman Ateşli'nin haberi
    Sosyal paylaşım sitesi Twitter'de dün akşam önemli bilgiler açıklayacağını duyuran eski AK Parti ve Elazığ Bağımsız Milletvekili Feyzi İşbaşaran, bugun sözkonusu açıklamalarını paylaştı.

Sabancı suikasti ile ilgili bazı hatırlatmalar yapan İşbaşaran, Özdemir Sabancı'nın öldürülmesi ile ilgili merhum işadamı Sakıp Sabancı ile arasında geçen diyaloğu aktardı.

İşbaşaran, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da Kürtçe konuşan TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile Sakıp Sabancı'nın söylemi arasındaki bir benzerliğe dikkat çekerek üstü kapalı bir ima da bulundu.

Feyzi İşbaşaran'ın paylaştığı ses getirecek ifadeleri:

"- Merhum Sakıp Sabancı 1995 sonlarında Diyarbakır Sanayi Ticaret odasında konuştu. "Kürt sorunu ekonomiden çıkmıştır siyasi çözüm" dedi.

"Birileri. Sakıp Ağa. Sakıp Ağa cizmeyi aşıyorsun" ve 9 Ocak 1996 da Sakıp Bey'e en büyük acıyı verdiler. Holdingin 26. Katında kardeşini ve iki kişiyi katlettiler. Müthiş gözdağı. Faili meçhullerin, katliamların yaşandığı yıllar. Özal'ın Eşref Bitlis'in katliam yılları ve daha niceleri...

Rahmetli Sakıp Bey ile o zaman da konuştum. Olayı çözmüştü. Aynı kanaatteydik. "Ne yapmalıyım?sorunun çözümünü gördüm söylemeliydim"

Ben de kendisine"suikastı arkasındakilerini öğrendin. Türkiye'nin en büyük sanayicisi ve onbinlerce insan çalıştırıyorsun bir yere gidersin.

Bana dedi ki "Özal da yok biz ne yapacağız. Bu kürt sorununu siyaset çözmeli dedim cezalandırıldık."

Dönüp bakın Sabancı suikastine. Rahmetli Özdemir Sabancı'yı yolda, sokakta , trafikte vurmak bir terör örgütü için en kolayı.

Merhum Özdemir Sabancı öyle korumalarla gezen biri değildi. Ama ille de holdingin 26. Katı ?????

Geçen gün Ümit Boyner Diyarbakır'da konuştu. Kürtçe başladı halay çekti. Tabi ki Cem Boyner de ordaydı ve yüzlerce işadamı. Ümit Hanım "biz ekonomi yatırım olarak varız. Ama. Siyasi çözüm şart." dedi.

Arkasında Genelkurmay'ın açıklaması geldi. Bildik senaryo. Bildiğimiz film.

Önemli bir soru var "Fehriye Erdal'ı sabancı holdinge işe kim aldırttı"?

Fehriye'nin referansı dönemin Istanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ. Susurluk kazasında öldü.

KARAR VERDİM TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ TIKAYAN KATİLLERİ YAZACAĞIM. HEM DE BU PLATFORMDA. ALLAHIN VERDİĞİ ÖMRÜ ANCAK O ALIR. BİZ DE O'NA TESLİM OLMUŞUZ. Türkiye'yi ileriye taşımalıyız. Hepimizin isteğinin bu olduğunu biliyorum."

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili Feyzi İşbaşaran kimdir?

Feyzi İşbaşaran, 29 Mayıs 1956 Elazığ. Baba adı Mehmet Sait, anne adı Fatma. İşletmeci ve İş Adamı; Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'ni bitirdi. Özel sektörde yöneticilik yaptı. Başbakan Başdanışmanlığı ve Başbakan Özel Kalem Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Ereğli Demir-Çelik Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliği, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Turban Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 19. Dönem İstanbul Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen İşbaşaran, evli ve 2 çocuk babası.

İşbaşaran'dan Sabancı suikasti çıkışı Yorumları