TDK'nın 11. baskısı Gül'e hediye edildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-20-2010 (19:58)   Son Mesaj: 12-20-2010 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 696  

    12-20-2010

    TDK'nın 11. baskısı Gül'e hediye edildi

    TDK'nın 11. baskısı Gül'e hediye edildi


    Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, ''TDK Türkçe Sözlük''ün 11. baskısının özel bir örneğini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim etti.

    Prof. Dr. Akalın, bugün, Türkçe sözlük çalışma grubu üyeleri ile birlikte Gül tarafından kabul edildiklerini hatırlattı. Akalın, kabulde, hazırlanan sözlüğün ilk nüshasını Cumhurbaşkanı'na sunduklarını belirtti.
    TDK'nın daha önce de yayımladığı ilk sözlüğü Cumhurbaşkanı'na sunma geleneğine sahip bir kurum olduğunu anlatan Akalın, bu sözlüğün ilk baskısının 1945'te yayımlandığını ve dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye sunulduğunu dile getirdi.

    Cumhurbaşkanı Gül'ün sözlüğü çok beğendiğini ifade ettiğini anlatan Prof. Dr. Akalın, şunları söyledi:

    ''Sayın Cumhurbaşkanı 92 bin 292 söz grubunun Türkçe için gerçekten de çok önemli bir sayı olduğunu belirttiler. Sayın Gül, bu kadar zengin söz varlığına karşın insanlarımızın az sayıda sözcük kullanarak günlerini geçirdiğini ve söz varlığımızı geliştirmeye çalışmamız gerektiğini belirtti.''

    TDK Başkanı Akalın, görüşmenin çok samimi bir havada geçirdiğini kaydetti.




    TDK'nın 11. baskısı Gül'e hediye edildi Yorumları