İstanbul Zeytinburnu'nda eşinin cep telefonunda gördüğü mesajla aldatıldığını öğrenen M.T. boşanma davası açtı. Davada, karısının sevgilisinden tazminat istedi.
Osman Asiltürk'ün haberi
Eşi R.T.'nin cep telefonuna gelen mesajı sapık numara sanan iki kız çocuk babası M.T. Bakırköy Cumhuriyet Başsevcılığı'na başvurdu. 1990'da evlendiği R.T. ile 2008'e kadar sorunsuz yaşayan M.T.'nin eşi R.T'nin telefonuna 31 Temmuz 2008'de bir mesaj geldi. M.T Eşinin cep telefonuna gelen "Aşkım, nasılsın günaydın" görünce "Bu mesaj kimden" diye sordu. R.T eşine "Bu numarayı tanımıyorum" cevabını verdi.
'HATAY'DAN GÖNDERİLDİ'
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan soruşturmanın ardından mesajı gönderenin Hatay'da yaşayan 44 yaşındaki B.A. olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine B.A. hakkında Bakırköy 10. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "Başkasının huzur ve sükununu bozma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Şikâyet dilekçesinde mesajı gönderen B.A. ile uzlaşmak istemediğini belirten M.T., "O tarihte eşimin kullandığı cep telefonunu arayan kişi, taciz edici konuşmalarda bulunmaya başladı. Bu süreç devam etmektedir. Şüphelinin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
'2 YILDIR MESAJLAŞIYORLARDI'
Kovuşturmanın ardından mahkeme Türk Telekomünikasyon İletişim Dairesi'nden her iki telefona ait HTS raporlarını istedi. İki telefon arasında düzenli olarak haberleşmenin 19 Haziran 2008'den beri devam ettiği ortaya çıktı. Mahkemenin sorması üzerine sanık B.A. savunmasında, kimseyi taciz etmediğini R.T. ile isteyerek görüştüklerini söyledi. R.T. ile B.A'nın sevgili olduğu mesajların içeriği ile anlaşılmasının üzerine mahkeme, sanık B.A.'nın atılı suçu işlemediğine kanaat getirerek beraat kararı verdi. Gerçek ortaya çıkınca M.T. karısının da bu ilişkiyi itiraf etmesi üzerine evini terk etti, daha sonra da boşanma davası açtı. Bununla yetinmeyen M.T. karısının sevgilisi B.A.'ya da 15 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
EŞİ ' ŞEREFSİZ P......' DEDİ
M.T.'nin avukatı, dava dilekçesinde şunları söyledi: "Müvekkilim ve eşi zaman zaman bir araya gelmiş ve evliliklerini kurtarmaya çalışmışlardır. Ancak davalı B.A. her seferinde müvekkilimin eşi ile görüşerek tarafların bir araya gelmesine engel olmuştur. Sanığın telefonundan müvekkilimin eşinin telefonuna 'Senin o adamı eve çağırmana gerekçe beni göstermen bana ve kızlara haksızlık' mesajı gelmiştir. Müvekkilim bunu sorduğunda ise eşinden 'Miden kabul ederse böyle, yoksa git dava aç, şerefsiz p......' yanıtı almıştır. Bunun üzerine müvekkilim mahkemeye başvurarak boşanma davası açmıştır."
SABAH