'Ben bildim bileli CHP iktidara gelmedi'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (16:38)   Son Mesaj: 12-18-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

12-18-2010

'Ben bildim bileli CHP iktidara gelmedi'

'Ben bildim bileli CHP iktidara gelmedi'

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski siyaset tarzında kutuplaştırma siyaseti yapıldığını belirtti.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, eski siyaset tarzında kutuplaştırma siyaseti yapıldığInı belirterek, ''Bu memlekette yıllardır, 'bize oy vermezseniz CHP iktidara gelir, milletin inançları zedelenir' diye siyaset yürütülüyor. Ben bildim bileli CHP'nin iktidara geldiğini görmedim'' dedi.
    Türk-İş'e bağlı Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası'nın (TES-İŞ) 9. Olağan Genel Kurulu toplantısına katılan Kurtulmuş, konuşmasında, 2011 yılı bütçesinde tarım ve üretici esnaf kesiminin ihmal edildiğini ancak rantiyeci sınıfın korunduğunu iddia etti. Bütçeyle yoksula verilen desteğin vergi yoluyla geri alındığını ifade eden Kurtulmuş, ''Türkiye böyle bir sosyal yapıyı sürdüremez, mutlaka makas değiştirmek zorundayız. Ekonomik ve politik kararların merkezine insan unsuru oturtulmadığı sürece sorunlar çözülemez'' diye konuştu.

İşçi sendikalarının sesinin daha çok çıkmasının sadece işçinin hakkının korunması anlamına gelmediğini belirten Kurtulmuş, bunun Türkiye'nin huzuru için de gerekli olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin demokratikleşmesi için herkesin samimi olması gerektiğine dikkati çekerek, yeni ve ileri bir anayasa yapılması gerektiğini, bunun da kapalı kapılar ardında değil, bütün kesimlerin katıldığı bir ortamda yapılması gerektiğini dile getirdi.

12 Eylül 2010 tarihini Türkiye'de yeni siyasetin başladığı tarih olarak niteleyen Kurtulmuş, eski siyasette sorun çözmek yerine göz boyamak ve sorunların üzerini örtmenin bulunduğunu ileri sürdü. Kurtulmuş, ''Eski siyaset insanları 'hazreti oy' olarak görüp oyları nasıl devşiririz siyasetiydi. Şimdi, insanı 'hazreti insan' olarak gören anlayış siyasetin merkezine oturtulacaktır'' diye konuştu.

Son 8 yılda hiçbir sorunun iktidar ve muhalefetin işbirliğiyle çözülmediğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Karşısındakini ötekileştiren, 'bakın bize oy vermezseniz karşı taraf iktidara gelir' demek, eski siyasetin kamplaşma kutuplaştırma siyasetidir. Bu memlekette yıllardır 'bize oy vermezseniz CHP iktidara gelir, milletin inançları zedelenir' diye siyaset yürütülüyor. Ben bildim bileli CHP'nin iktidara geldiğini görmedim.

Bir taraf 'din elden gidiyor' derken, diğer taraf 'falancaya oy verirseniz iktidar devam ederse Cumhuriyet elden gider' diyor. Her ikisi de halkı korkutarak oy istiyor. Yıllardır yapılan tartışmalara rağmen ne din eldin gitti ne de Cumhuriyet. Elden giden milletin geleceğidir.''

Hiçbir ülkeye, Türkiye'deki sıcak para kadar para girmediğini belirten Kurtulmuş, sıcak paranın yüzde 80'inin spekülatif olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'de milletin egemen olduğu bir demokrasiyi kurmanın siyasetçilerin boynunun borcu olduğunu ifade etti.

TES-İŞ'in Genel Kuruluna katılan DSP Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Özdemir de özelleştirmelerin, özellikle yabancılara yapılan satışların, işsizliğin nedeni olduğunu öne sürdü. Özdemir, barışın olmadığı yerde demokrasinin havada kalacağını söyledi.

Bu arada TES-İŞ'in tanıtım filminin gösterimiyle başlayan genel kurulda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isteği üzerine sendikanın marşı, film gösteriminden sonra bir kez daha çalındı.

'Ben bildim bileli CHP iktidara gelmedi' Yorumları