KKTC'de ölen asker toprağa verildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (15:54)   Son Mesaj: 12-18-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 729  

12-18-2010

KKTC'de ölen asker toprağa verildi

KKTC'de ölen asker toprağa verildi

KKTC 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, eğitim alanında havan topunun patlaması sonucu hayatını kaybeden Piyade Çavuş Oğuzhan Öznacar (21), Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Havayolu ile Adana'ya getirilen Öznacar'ın cenazesi, gece Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün hastaneden alınan Öznacar'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerler tarafından Ulu Cami'ye getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında, yakınları sinir krizi geçirdi.
    Anne Fahriye Öznacar, yanında getirdiği oğlunun damatlık elbisesini tabutun üzerine bıraktı. Gözyaşlarını tutamayan anne Öznacar, ''Ben oğlumu sapa sağlam gönderdim. Şimdi onun cenazesini bana gönderdiler. Bize şehitliği bile çok gördüler. Ama ben oğlum 'şehittir' diyorum'' dedi.

Eniştesi Zafer Çelik ise Oğuzhan Öznacar'ın devlet tarafından resmi olarak şehit sayılmamasına çok üzüldüklerini belirterek, ''Ama, bizim gönlümüzde hep şehit kalacak ve şehit olarak bugün uğurluyoruz. İnşallah, Allah katında da şehittir'' dedi.

Canazeye katılan Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, anne Fahriye Öznacar'a başsağlığı dileğinde bulundu. Oğlunun şehit sayılmamasına tepki gösteren Öznacar, ''Vatan sağolsun demiyorum'' dedi.

Bu arada, müezzinin cenaze namazı tekbirini alırken ''şehit'' demesi üzerine safta bulunan Öznacar'ın dayısı, Garnizon Komutanı Yıldız'a dönerek ''bak şehit diyor'' dedi. Yıldız, herhangi bir tepki vermedi.

Cenaze namazı İl Müftüsü Bekir Gülce tarafından kılınan ve askerlerin omuzunda cenaze aracına taşınan Oğuzhan Öznacar'ın cenazesi, Şeyh Adil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KKTC'de ölen asker toprağa verildi Yorumları