Özgürlük vaat etti ayağa kalkın dedi CANLI   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-18-2010 (14:37)   Son Mesaj: 12-18-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

12-18-2010

Özgürlük vaat etti ayağa kalkın dedi CANLI

Özgürlük vaat etti ayağa kalkın dedi CANLI

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bugün 15. Olağanüstü Kurultayı’nı yapıyor. Genel Başkan olarak ipleri tamamen ele alma planları yapan Kılıçdaroğlu partililere seslendi. Özgürlük vaat etti 'ayağı kalkın' dedi

CHP"nin 15. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu"nda yapılıyor. Saat 10.00'da başlayan kurultayda 13 bin kişilik salon tamamen dolmuş durumdu.

Saat 11.30'da salona gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu ise sabah saatlerinde son zirvelerini yapıyor. Önce Hurşit Güneş sonra da Gürsel Tekin kendisini evinde ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU'NU 03.30'DA AYAĞA DİKEN TELEFON

Hurşit Güneş evden çıkarken yaptığı açıklamada, "Hiç Parti Meclisi'ni konuşmadk. Çay içtik, sohbet ettik" dedi. Güneş, dün gece 02.00'de Konya'dan dönen Kılıçdaroğlu'nun çok yorgun olduğunu ve gece saat 03.30'da kendisini arayan bir CHP'li tarafından uyandırıldığını aktardı. Güneş, telefon açan kişin Parti Meclisi'ne girmek için Kılıçdaroğlu'nu gece 03.30'da aradağını kaydetti.

Çarşaf liste için direten ama Kılıçdaroğlu'nun tavrı karşısında geri adım atan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın kurultayda konuşma yapmayacağı ve salonda ise Antalya delegasyonuyla birlikte oturacağı öğrenildi.

15 Olağanüstü Kurultayın onur konukları ise Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü ve Sabih Kanadoğlu...

KILIÇDAROĞLU SALONA GELDİ

Saat 11.00'da salona giriş yapan Kemal Kılıçdaroğlu, yoğun ilgiden dolayı kürsüye geçmek sıkıntı yaşadı. CHP Lideri korumaların yoğun gayereti sonucunda salondaki partilileri selamlayarak kürsüye çıkabildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SELAMLAMA KONUŞMASI

Kürsüye gelerek selamla yapan "Bütün Türkiye'yi kucaklıyorum ve Kurultay'ı açıyorum. Hayırlı olsun. " diyen Kemal Kılıçdaroğlu salondakileri istiklal marşı ve saygı duruşuna davet etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Divan Başkanlığı'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun teklif edildiğini açıkladı ve Kocaoğlu Divan Başkanı oldu....

Kemal Kılıçdaroğlu kongre konuşması yapıyor:

- Dün akşam bir düğündeydik. Şeb-i Aruz'daydık. Mevlana'nın düğünündeydik. Bugünse bir başka düğündeyiz. CHP Kurultayındız, tüm parti yöneticilerimizde karşısınızdayız.

- Türkiye olarak Geleceğe güvenle bakamıyoruz. Buradan söz veriyorum CHP iktidarın karamsarlığa yer olmayacaktır. CHP ile tüm korkuları yeneceğiz.

- Biz umudun, emeğin, özgürlüğün, Anadolu'nun, Urfa'daki köylünün, emeği için çalışanın partisiyiz...

- Temiz siyaset mi istiyorsunuz, her kuruş verginizin hesabını sormak mı istiyorsunuz, birileri eğer onun için deliğe süpürmeyin diyorsa ve buna ses çıkarmıyorsa, siz aydınlığa yol açın artık.

- Halka ulaşmak her CHP'linin görevidir. Halkın içinde daha fazla olacağız.

- Söylemleri ileicraatları birbirine zıt iktidar var. Tutukluluğu infaza dönüştürdüleri aydınları hapse ettılar. Çetelerle mücadele ediyoruz diyorlar, kendi, çetelerini kurdular.

- Milletvekillerini parmak kaldırma makinasına çevirdiler. Oy sahtekarlığı yaptılar. Milletin egemenliği bu değildir.

- Özgür medya dediler. Hangi özgür medya. Gazete patronlarına binlerce milyarlık fatura kestiler. Aleyhlerindeki haberlere otosansür yapıyorlar.

- Telefonla konuşamıyor artık TC yurttaşı. Yoksulluğu kaldıracağız dediler. Yoksuluk artıyor. Yoksulları kendi arka bahçesi haline getirmeye çalışıyorlar...

- Türkiye'nin binlerce sorunu var ama unutmayın CHP'nin de binlerce çözümü var.

- CHP köklü partidir. CHP yerli partidir ve CHP genleriyle oynanmamış bir partidir....

- Buradan bütün kadınlara sesleniyorum; Unutmayın size seçme ve seçilme hakkını ilk defa CHP verdi. CHP insana saygı duyar, cinsiyet ayrımı yapmaz. Kadının da siyasette yer olmalı. Fikirlerine saygu duyulmalıdır.

- Kadın siyasetçilere sesleniyorum; Sizin yeriniz, ocağını CHP'dir.

- 21 y.y.'da 4 milyon kadınımız okuma-yazma bilmiyor. Bunun ayıpı, onlara bu imaknı sağlamayan siyasetin sorunudur.

- Buradan bütün yurttaşlarıma söz veriyorum, yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu tarihe gömeceğiz

- Sosyal devleti kurmak CHP'nin boynunun borcudur...
    - Dokunulmazları kaldıracağız

- Güneydoğu'ya gidip yeni cezaevi yapacağız demeyeceğiz.

- Fırat'ın doğusu da batısı da bizim Rojin de bizin Hakan da bizim

- Tüm toplumu kucaklayacağız

- İnanç temelli değil insan temelli siyaset yapacağız

- Biz G.Doğu'ya fabrika yapıp istihdam yapacağız

- Etnik kimlik herkesin şerefidir

- Amacımız Türkiye'yi içerde çağdaş yapmak dışarda da güçlü yapmaktır

- Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yapacağız

- AB ilişkilerindeki aksamaların süratle çözeceğiz

- Parti içi demokrasi sözümün arkasındayım

- Önümüzdeki kurultayda tüzük kurultayı gelecek tüzükte göreceksiniz

- CHP'de tüm demokratik kanalları açacağız

- Yeni araçlarımızı tüm Türkiye'de olacak ve vatandaş bedel ödemeden CHP kartını alacak

- İşadamlarına sesleniyorum hükümetin sizi nasıl tehdit ettiğini biliyorum

- Memurlara sesleniyorum hükümetin değil devletin memuru olun kormayın ayağa kalkın

- Çiftçilere sesleniyorum sen de gel katıl

- Mehmet Haberal'a rapor verdi diye özel mahkemede yargılanan hocalara sesleniyorum özgürsünüz siz vicdanınız özgür

-Üniversite hocaları da ayağa kalksın özgürlüğü isteyin

- Yürütmenin emrine verilen yargıçlar barolar avukatlar siz de buna isyan edin

- Kendine otosansür uygulayan Maliye ile susturulan medya siz de ayağı kalkın haber yazmak nasıl olur gösterin

- Tüm vatandaşlarıma sesleniyorum korkaklar her gün ölür yiğitler bir gün

- Ben buradayım ayaktayım mücadelemi yürüteceğim

- Yeter artık sömürülmeye korku imparatorluğuna yeter...

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nın yapıldığı Ankara Spor Salonu'nda delegeler, partililer ve davetliler yerlerini almaya başladı.

İlk kez bir siyasi parti kurultayının yapıldığı salon düzenlenirken, mavi, beyaz ve kırmızı renkler kullanıldı. Salonda konuşmaların yapılacağı platformun üst bölümüne Atatürk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun posterleri ile Türk Bayrağı ve CHP'nin amblemi altı oklu bayrak asıldı. Platformun iki yanına dev ekranlar yerleştirildi.

Salonda tribünler delegeler ve partililer, salonun iç bölümü ise onur konukları ve gazeteciler için hazırlandı. Yaklaşık bin kadar gazetecinin görev yaptığı kurultaya, 13 bin kişinin katılması bekleniyor.

Kurultay salonun içinde ''Az kaldı şafak sökecek, halk iktidara gelecek'', ''CHP geliyor iktidara, güvenle bak iktidara'', ''Umudun adı Kemal'', ''Yandaşa değil yurttaşa hizmete geliyoruz'' gibi iktidar vurgusu taşıyan çok sayıda pankart asıldı. Salondaki tüm koltuklara CHP bayrakları bırakıldı.

10. Yıl Marşı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun stüdyoya girerek eşlik ettiği, kurultay öncesi yeniden düzenlenen yerel seçimlerde ve 12 Eylül referandum kampanyasında kullanılan şarkı ile Edip Akbayram, Kazım Koyuncu gibi sanatçıların şarkılarına eşlik eden partililer, ''Başbakan Kemal'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganları atıyor.

Ankara Spor Salonu'nun dışı ve fuayesi de içerisi kadar hareketli. Dışarıda çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek, içecek ve parti amblemli şapka, rozet, atkı satarken, salonun fuayesinde de katılımcılara sıcak ve soğuk içecek ikramı yapılıyor.

Tribünlerde, Zonguldak'tan gelen bir grup maden işçisi de başlarındaki baretleriyle dikkati çekti.

Kurultayın saat 11.30'da divan başkanlığının oluşturulmasıyla çalışmalarına başlaması öngörülüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir konuşma yapacağı kurultayda 80 kişilik Parti Meclisi için seçim yapılacak.

Seçimlere Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı blok listeyle gidilmesi bekleniyor.

Bu arada Kılıçdaroğlu'na destek veren ve kendilerini ''Karanfilli kadınlar'' olarak isimlendiren bir grup da salon girişinde çiçek dağıtıyor.

Özgürlük vaat etti ayağa kalkın dedi CANLI Yorumları