Sektöründe en fazla vergi veren şirketler arasına girmeyi başaran hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, 62 yılda kazandığı servetini bugün hayır için eğitime harcıyor.
İlkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen, atıldığı ticaret hayatında gösterdiği başarılar sonucu bugün sektöründe en fazla vergi veren şirketler arasına girmeyi başaran hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, 62 yılda kazandığı servetini bugün hayır için eğitime harcıyor.
Eskiden Konya'nın bir beldesi olan Karaman'ın Ermenek ilçesinde doğan hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu (86), ilkokuldan sonra eğitimine devam edemeyince askerden geldikten sonra 24 yaşında ticaret hayatına atıldı.
İlk olarak 10 işçiyle iş hayatına başladığı ilaç sektöründe, kurduğu Selçuk Ecza Deposu şirketini büyütmeyi başaran Keleşoğlu, sahip olduğu şirketi 62 yıllık bir çalışmanın sonunda bugün sektörde en fazla vergi veren şirketler arasına sokmayı başardı.
Bu süre içinde sürekli eğitim yardımlarında bulunan Keleşoğlu, milyonlarca liralık eğitim yardımına imza attı.
Son olarak 16 milyon dolar harcayarak SÜ Eğitim Fakültesi'ni eğitim hayatına kazandıran Keleşoğlu, kurduğu, mal varlığı açısından Türkiye'nin üçüncü büyük vakfı olan Ahmet Nezehat Vakfı ile eğitime, öğrencilere ve yoksullara yardım etmeye devam edeceğini belirtiyor.
Keleşoğlu'nun 56 bin metrekarelik alanda Türkiye'deki 33 üniversiteden büyük olan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde 82 teorik sınıf, 12 resim atölyesi, 16 müzik çalışma odası, 17 araştırma laboratuvarı, 6 bilgisayar laboratuvarı, 10 öğrenci laboratuvarı, 112'şer kişilik 4 anfi, 297 akademisyen odası, 384 kişilik konferans salonu, 350 kişilik yemekhane, 2 katlı kütüphane bulunuyor.
Bugün 10 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü, her yıl 1500-1700 öğrencinin mezun olduğu Eğitim Fakültesi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açılışı gerçekleştirilecek.
Hayırsever İşadamı Ahmet Keleşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş hayatı boyunca eğitime katkıda bulunmaya hep özen gösterdiğini söyledi.
Türkiye'nin gelişmiş ülkeler seviyesine gelebilmesinde iyi eğitim gören gençlerin büyük katkısı olacağına inandığını ifade eden Keleşoğlu, bu nedenle ilkokullar, anadolu liseleri yaptırarak, çeşitli kurum ve kuruluşlara yardımda bulunarak eğitime destek olmaya çalıştığını bildirdi.
-ŞİRKETLERİNİN HİSSELERİNİN YÜZDE 51'İNİ VAKFA DEVRETTİ-
Bunun yanı sıra 1,5 sene önce Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı'nı kurduğunu anlatan Keleşoğlu, şunları kaydetti:
''Bu vakıf, benden sonra da yüzlerce sene gelirini eğitime, sosyal yapılanmaya, kimsesizlere, sakatlara yurtlara hayırlar yapmaya devam edecek. Çünkü kurduğum vakıfa şirketlerimin senetlerinin yüzde 51'ini devrettim. Böylece şirketlerimin patronu artık vakıf oldu. Vakfın oradan büyük bir geliri olacak. Bu geliri de hayır işlerinde harcayacak. Bu bana mutluluk ve huzur veriyor. Bu vakıf bugün mal varlığı açısından Türkiye'nin 3 büyük vakfı içine girdi. Sabancı ve Koç vakfından sonra bizim vakfımız geliyor. Şirketlerimin hisselerinin yüzde 51'ine sahip olduğu için önümüzdeki senelerde birinci sıraya yükselecektir. Bu vakıf insanlığa, eğitme, kimsesizlere yoksullara yardım etmek için kuruldu. Büyük bir malvarlığı... Şirketlerimin hisselerinin yüzde 51'ini devretmek kolay olmuyor ama ben bu zorları başardım. Şimdi kendimi kuş gibi rahat ve hafif hissediyorum.''
Son olarak yaptırdığı SÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin yaklaşık 16 milyon dolara mal olduğunu anlatan Keleşoğlu, bu fakültenin yapımında büyük gayret gösteren SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve açılışını gerçekleştirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.