Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (14:58)   Son Mesaj: 06-11-2011 (21:48)    Cevap: 7    Gösterim: 2723  

12-17-2010

Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi

Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, gazi ve şehit ailelerinin sorunlarıyla ilgili 15 maddelik çözüm önerileri ve talepler listesini Başbakan Erdoğan’a sunmak için randevu talebinde bulundu.

Talep listesini iletmek ve şehit aileleri ile gazilerin sıkıntılarına dikkat çekmek için AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz"u ziyaret eden şehit yakınları, Kapusuz"un "Başbakan"da şehit yakınları ve gaziler ile ilgili düzenlemelere sıcak bakıyor" dediğini ifade etti.
    12 Eylül'de kabul edilen Anayasa paketiyle "pozitif ayrımcılık" imkanına kavuşan malul gaziler ve şehit aileleri, gözünü hükümetin atacağı adımlara odakladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu isteyen gaziler ve şehit aileleri, yasalarda "inciten kriterlerin" değiştirilmesini talep ediyor. Erdoğan'dan randevu isteyen Uran, önümüzdeki günlerde Başbakan ile görüşerek, "Talep ve Çözüm Önerileri" dosyasını sunmaya hazırlanıyor.

-BAŞBAKAN"DAN 2"NCİ RANDEVU TALEBİ-

Uran, ANKA"ya yaptığı açıklamada 12 Eylül referandumundan sonra talep ve çözüm önerileri listesini hazırladıklarını ve Başbakan"dan randevu talebinde bulunduklarını, ancak henüz bir yanıt alamadıkları için randevu talebini 2 gün önce yinelediklerini ifade etti. Uran, talep listesinde yer alan maddeleri şöyle sıraladı:

"Şehit ailelerinin maaşlarında iyileştirme yapılmalı. Maluliyet (M. Gazi, harp ve V. malulü) maaşları arttırılmalı, SGK tarafından ödenen ek ödeme arttırılmalı, Devlet Övünç Madalyası verilenlere "madalya maaşı" bağlanmalı, 5434 sayılı E.Sandığı Kanununun Ek 77 maddesi kapsamı genişletilmeli, bakıma muhtaçlık aylığı arttırılmalı, Harp ve vazife malullerinin protez kullanım sınırlamalarının kaldırılması gerekmektedir. Şehit anne, baba, eş, çocukları ile malül gazinin eş ve çocuklarından katkı payı alınmaması sağlanmalı. Terörle Mücadele kanunu kapsamında işe yerleştirme hakkının 2"ye çıkarılması; Malül gazilerin iş kurmaları ve eğitim yapmaları için özel destek kredileriyle desteklenmeleri; Yapılan odun, kömür, eğitim vb. yardımlarının düzenlenmesi ve bu kapsamda kışa hazırlık ödeneği, bayrama hazırlık ikramiyesi gibi düzenlenerek yurt genelinde tüm şehit aileleri ve malul gazilerimize ek ödemeler gibi ödenmelidir. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununa göre kira yardımı yapılanların kiralama süreleri 15 yıla çıkarılmalıdır. Malul gazi çocuklarının şehit çocuklarında olduğu gibi ücretsiz seyahat hakkından istifade etmeleri sağlanmalıdır ve Şehit ve malül gazi çocuklarının vakıf üniversitelerinde burslu okutulmaları imkanı sunulmalı."

-KAPUSUZ"DAN OLUMLU YANIT-

Uran, aynı talepler çerçevesinde ve 21 Aralık Kıbrıs Şehitler Haftası dolayısıyla merkezi Kıbrıs"ta bulunan bir Şehit Derneği ile AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz"u ziyaret ettiklerini ifade ederek, "Biz taleplerimizi Kapusuz"a da ilettik. Kapusuz, şimdi Meclis"in bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun olduğunu ancak en yakın sürede taleplerin uyum yasaları çerçevesinde ele alınacağını ifade etti. Kapusuz, Başbakan"ın da şehitler ve gaziler hakkındaki bir düzenlemeye sıcak baktığını belirtti" diye konuştu.

Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi Yorumları

Permalink - Mesaj no 1  01-23-2011, 01:03

--->: Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi

Alıntı:
    sehit ve gazilere torba yasada neler var-Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi

b
    Bu Vatan için canlarını hiçe sayarak Ülkenin sınırlarını iç ve dış tehditlerden korurken şehit olan ve uzuvlarını kayıp ederek gazilik mertebesine ulaşan evlatlarımız için ne yapılsa azdır.Allah onları başımızdan eksik etmesin ve tabiki bizlerde dualarımızdan eksik etmeyelim. Yeni yasa düzenlemelerinde mutlak bu isteklerine olumlu cevap verilmelidir..
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

Permalink - Mesaj no 2  02-23-2011, 16:27

Şehit ve Gazilere yeni torba yasasi-Şehit ailelerinden 15 maddenin tümünü destekliyoruz fakat görev Şehidi ve kaza Şehidi
    3713 sayılı Terörle mücadele kanun kapsamına girmesini istiyoruz birde günül isterdiki toba yasasında ilk Şehit ve Gaziler maddesinin geçmesini arz ediyorduk çunki şehit ve gaziler T.Cumhuriyetini temel taşıdır saygılarımla
    süleyman BAYIR ADIYAMAN

Permalink - Mesaj no 3  02-27-2011, 04:44

Alıntı:
    torba yasa da sehit yakinlariyla ilgili ne var-Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi

sanırım bu tasarıda şehit aileleri ile ilgili bi haber yok ben takip ediorum ama bulamadım bi haber...
    vatan1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) vatan1984 Ziyaretci

Permalink - Mesaj no 4  03-05-2011, 20:49

Alıntı:
    torba yasa malul gazi-Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi

gaziler için olan bir maddeyi yazınız lütfen

Permalink - Mesaj no 5  05-18-2011, 12:13

taleplerinizin içinde neden vazife şehitleri yok onlar hiçbir hak alamıyor,kışlığa kadar kendinize istiyorsunuzda vazife şehitlerinin yakını neden işe alınmasın niye maaş bağlanmasın bizimkiler yunanistandamı şehit oldu

Permalink - Mesaj no 6  05-18-2011, 12:21

Sayın dernek yöneticileri 15 maddelik talebinizi okudum, bir vazife şehidi babası olarak size teesüf ediyorum .kendinizin kışlık yakacağınıza kadar düşünüyorsunda niye hiçbir hakkı bulunmayan vazife şehitlerininde bu haklardan yararlanmadığını gündeme getirmiyorsun. Bana ne dersen çok ayıp edersin bilmiyordum dersen dahada çok ayıp edersin.Türkiye genelinde tüm şehit aileleri dernekleri ortak hareket edip ortak sorunlara ortak deklerasyon yayınlasanız kimse karşımızda duramaz.sorumluluk sahibi kişiler daha sorumlu davranmalı sygılar
    sadullah gök - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) sadullah gök Ziyaretci

Permalink - Mesaj no 7  06-11-2011, 21:48

Alıntı:
    5434 77maddesi-Şehit ailelerinden 15 maddelik talep listesi

bende bir şehit kardeşiyim abim 1995 te bosna hersekte görev yaptığı esnada şehit olmuş ve her bir şehit ailesinden birisi devletimiz işe almış ve 2011 yılı itibari ile 2.kişiyide işe almak için gereken yasaları düzenlemişler.fakat bende b ir şehit kardeşi olaraktan henüs bu imkandan yararlanmamış birisiyim evin tek erkek evladıyım ve şehit olan abimden dolayı doğan iş hakkından henüz yararlanmamış durumdayım.ben ve benim durumum da olan abilerimin ve kardeşlerimin akları gözönünde bulundurulmalı bizlerinde yakınlarının birer şehit olarak sayılmasını istiyoruz.türkiye sınırları içerisinde hayatını kaybedenler şehit sayılıyorda türkiye sın ırları dışında vatani görevini yapanlar şehit sayılmıyor mu bu statü farkının 2011 torba yasasında çözümlenmesin i dört gözle bekliyoruz ABDULLAH BÜYÜKTAPU MUŞDAN