Hz. Muhammed'in (sav) torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şahadetinin 1371. yıldönümü nedeniyle Erzurum Müftülüğü'nce, il merkezi ve ilçe camilerinde okutulan 1001 hatimin duası Ulucamii'nde yapıldı.
Kerbela olaylarının 1371. yıl dönümü nedeniyle Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi ve İl Müftülüğü ortaklaşa hatim programı düzenledi. Yatsı namazından sonra Ulucamii'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra okutulan 1001 hatimin duası yapıldı. Duayı Erzurum İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı okudu.
Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, Ehli Beyt'i ve Hz. Hüseyin'i Kerbela olayının yıl dönümünde yâd etmek ve Hz. Muhammed (sav)'in Ehli Beyt sevgisini çocuklara anlatmak amacıyla hatim duasını yaptıklarını söyledi.
Polat, Kerbela'nın hüznü ile Muharrem ayının bereketinin bir arada yaşandığını dile getirerek, "Sohbet-i Canan için, canlar bir araya geldi. Bu program için İl Müftülüğü'ne teşekkür ediyoruz. Biz de Kimse Yok mu Derneği olarak gönüllülerimizle birlikte yaklaşık 2 bin kişiye aşure ikramı yaptık. Aşurede değişik tatlar bir araya gelince farklı lezzetler ortaya çıkıyor. Aşurenin, dünyanın ihtiyacı olan barış ve hoşgörü gibi ortak bir tadı verdiğine inanıyorum." dedi.
Muharrem'in, tarih boyunca insanlık için dönüm noktaları sayılabilecek önemli olayların yer aldığı bir ay olduğuna vurgu yapan Polat, "İslam'dan önceki semavi dinlerce de değerli bir zaman dilimi olarak kabul edilen Muharrem ayı, İslam kültür tarihinde de önemli yeri olan bir zaman dilimini temsil etmektedir. Tarih boyunca kurtuluş mucizelerine sahne olan Muharrem ayı, daha sonraları aşure gününde can yakıp gönül sızlatan olaylara da sahne olmuştur. İslam tarihinin en üzücü olaylarından biri olan Kerbela olayı da bu ayda gerçekleşmiştir. Bütün Müslümanları üzen bu tarihi olay, tarihin hakemliğine bırakılmalı, müminler arasında soğukluğun ve kırgınlığın sebebi kılınmamalıdır. Bizlere düşen görev, tarihin güzelliklerini, yaşadığımız dönemin şartları içinde yeniden yaşamaya gayret göstermek, yanlış ve üzücü örneklerden ibret alarak, onların tekrar yaşanmaması için ne gerekiyorsa onu yapmaktır."
Medenîlerin konuşa konuşa anlaşma taraftarı olması gerektiğine vurgu yapan Polat, "Her fırsatta bir araya gelinmelidirler ki, herkes kendi güzelliklerini sergilesin, kendi doğrularını seslendirsin, kendi değerlerini temsil etsin. Böylece insanlar birbirlerini tanısınlar; karşılıklı ön yargılardan kurtulsunlar ve ortak noktalarda buluşsunlar. Bu mübarek günün İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.
Hatim duası sonrasında cami çıkışında vatandaşlara 2 bin paket aşure dağıtıldı