Mersin'de bu yıl kutlama görkemli olacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (21:58)   Son Mesaj: 12-16-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 584  

    12-16-2010

    Mersin'de bu yıl kutlama görkemli olacak

    Mersin'de bu yıl kutlama görkemli olacak


    Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna Her yıl olduğu gibi bu yıl da daha geniş ve coşkulu bir katılımla 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş yıldönümünü kutlayacaklarını söyledi.

    Abdullah Biçer'in haberi

    Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Toroslar Belediyesince düzenlenen 'Kuvay-i Milliye Yürüyüşü'nün, bu yıl 7'incisi gerçekleştirilecek.

    Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi. Bu çerçevede kurtuluş günü olan 3 Ocak'ta düzenledikleri yürüyüşün bu yıl 7'incisi gerçekleştireceklerini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

    'Milletin ortak değerlerine sahip çıkarak halkın katılımı ve katkısı ile Mersin'deki birlik ve beraberliğin en güzel fotoğrafını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kent, birkaç çocuğun polise taş attığı değil, insanların huzurla yaşadığı eşsiz güzelliklere ulaşmış bir kenttir. İnsanların kentine sahip çıkabilmesi ve kentlilik bilincini kazanabilmesi için önce tarihini iyi bilmesi gerekiyor. Çünkü bu kent kolay kurulmadı ve kurtulmadı. Bu tarih bilincinin gelecek nesillere mutlak suretle aktarılması lazım. Bunu da bu tür etkinliklerle yapabiliriz. Elbette bizim belli siyasi görüşümüz ve kimliğimiz var. Ama bu yaptığımız işte siyaset yok. Yürüyüşü herhangi bir siyasi slogan, bayrak ve amblem kullanmadan gerçekleştireceğiz. Aykırı bir tavır olmaması için 200 kişi görev yapacak. 3 Ocak Pazar günü Kuvay-i Milliye Anıtı önünden başlayacak yürüyüşe tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz dedi.

    HABER 7




    Mersin'de bu yıl kutlama görkemli olacak Yorumları