Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Suudi Arabistan'da ''yanlış anlaşıldığı'' için tutuklandığını iddia ettikleri oğulları için yardım bekleyen ailenin sorunuyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in ilgilendiği bildirildi.
Aşağı Tokatlı Mahallesi'nde yaşayan Sezai Hız, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'da bir vakıf okulunda öğretmenlik yaparken Suriye'deki bir arkadaşına kamyonla zemzem suyu göndermek istediği sırada tutuklanan oğulları Mustafa Hız için TBMM Başkanı Şahin'in yardım sözü verdiğini söyledi.
Oğlunun yanlış anlama sonucu 8 aydır tutuklu bulunduğunu ve halen mahkemeye çıkarılmadığını anlatan Hız, ''Oğlum suçsuzdur. Bu durumu gazeteciler haber yapınca, TBMM Başkanı Şahin beni telefonla aradı ve bir ziyaret için Suudi Arabistan'a gideceğini, olayla yakından ilgileneceğini söyledi. Kendisinden gelecek hayırlı haberleri bekliyoruz. Elimizden başka bir şey gelmiyor'' dedi.
Anne Fatma Hız da 8 aydır oğlunun hasretini çektiğini, Şahin'den hayırlı haberler beklediğini kaydetti.
Hız ailesi, tutuklu oğulları Mustafa ile telefonla görüşerek TBMM Başkanı Şahin'in kendisine yardım edeceğini iletti.
Sezai-Fatma Hız çifti, oğullarının durumuyla ilgili gerekli resmi kurumlar ve Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ile görüşme yapmasına rağmen sonuç alamayınca gazeteciler aracılığıyla yardım istemişlerdi.