CHP'den Erike hakkında suç duyurusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (18:38)   Son Mesaj: 12-16-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

12-16-2010

CHP'den Erike hakkında suç duyurusu

CHP'den Erike hakkında suç duyurusu

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddiaları kapsamında İçişleri Bakanlığından ilk ön inceleme raporunu istediğini, Avukat Yakup Erikel hakkında da suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Kulkuloğlu, düzenlediği basın toplantısında, Kayseri Valiliğinin 21 Ağustos 2007 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne gönderdiği ön inceleme raporu ve vali görüşünün ''kilit bir belge'' olduğunu kaydetti. Raporda ''iddiaların, rüşvet suçunu oluşturduğu, bu nedenle soruşturma için izne gerek bulunmadığı'' kanaatinin bildirildiğini yineleyen Kulkuloğlu, bu raporun dosyada yer almadığını da tekrarladı.
    Kulkuloğlu, ''Bu dosya nerede; bunu açıklayın. Bu dosyayı bugüne kadar açıklamadılar. Dolasıyla ben de Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereği Kayseri milletvekili olarak İçişleri Bakanlığına bu belgenin kopyasının tarafıma verilmesi için başvurdum'' dedi.

Bakanlığın cevap için bugünden itibaren 15 gün yasal süresinin bulunduğunu anımsatan Kulkuloğlu, gelişmeleri takip edeceklerini söyledi.

Soruları da yanıtlayan Kulkuloğlu, avukat Yakup Erikel'in ''sahte vekalet ve yetki belgesi ile davaya müdahil olduğu'' iddiasını yineleyerek, Erikel hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Barosu ve Adalet Bakanlığına suç duyurusunda bulunacağını da bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın kendisi ile ilgili ''milletvekili olmasaydı karşılıksız çekten şimdi içeride olurdu'' dediğinin belirtilmesi üzerine ise Kulkuloğlu, ''Kanıtlasın. Bu benim şahsi durumum. Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yolsuzluğunu konuşuyoruz. Sayın Bekir Bozdağ'ın bununla ilgili söyleyecekleri varsa onu söylesin'' dedi.

Kulkuloğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin de internette belge yayımlamaya başladığının anımsatılması üzerine ise ''Yayınlasınlar. Kamuoyu hangisinin doğru olduğunu görecektir'' dedi.

CHP'den Erike hakkında suç duyurusu Yorumları