Urfa'da toplu taşıma güzergahında değişiklik   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (17:57)   Son Mesaj: 12-16-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

12-16-2010

Urfa'da toplu taşıma güzergahında değişiklik

Urfa'da toplu taşıma güzergahında değişiklik

Şanlıurfa Belediyesi tarafından kentin trafiğini rahatlatmak amacıyla uygulamaya konulan ulaşım master planı kapsamında ortak havuza geçilmesine tepki gösteren bir grup özel halk otobüsü çalışanı, belediye önünde oturma eylemi yaptı.

Belediye önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alan polisin uyarısı üzerine slogan atarak, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne geçen grup, burada oturma eylemine devam etti.
    Grup adına açıklama yapan özel halk otobüsü işletmecisi Ömer Akdağ, ortak havuzda toplanan promosyon gelirlerinin eşit şekilde paylaştırılmadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

''Ortak havuzda toplanacak tüm promosyon gelirleri kooperatiflere eşit şekilde verilecekken, Şanlıurfa Belediyesince hazırlanan taslak sözleşmede banka hesabının ikiye ayrıldığı alt havuzun esnafa, üst havuzun promosyon gelirleri ise Şanlıurfa Belediyesince alınmak istendiğinden S.S. 17 nolu kooperatif olarak karşı çıkılmış ve sözleşme imzalanmamıştır. Bu olaydan sonra 14 Aralık tarihinde kooperatif üyelerimizi sözleşmeyi imzalamaya zorlamak için Şanlıurfa Belediyesince şehrin değişik bölgelerinde faaliyet gösteren mülkiyeti belediyeye ait olan halk otobüsleri, Karaköprü güzergahına yönlendirilmiş ve ücretsiz taşıma uygulaması gerçekleşmiştir.''

Açıklamanın ardından slogan atan grup, özel halk otobüslerine binerek ayrıldı.

Bu arada, bir halk otobüsü çalışanı, çakmakla üzerindeki elbiseyi yakmak istedi. Çevredekiler tarafından müdahale edilen genç, eyleminden vazgeçirildi.

-''EYLEME SAYGI DUYUYORUM''

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylemin demokratik bir hak olduğunu belirterek, ''Buna saygı duyuyorum. Şiddet olmadıkça kendi haklarını demokratik bir şekilde ifade ediyorlar. Ancak ben olaya halk ve esnaf yönünden bakıyorum. Gerçekten belediye doğru işler yapıyor. Belediye, Karaköprü'yü, Karaköprü yolcularını satmamıştır ki. Bu yetki belediyeye verilmiştir'' dedi.

Urfa'da toplu taşıma güzergahında değişiklik Yorumları