Yazıcıoğlu anısına aşure dağıtıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (17:57)   Son Mesaj: 12-16-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 643  

12-16-2010

Yazıcıoğlu anısına aşure dağıtıldı

Yazıcıoğlu anısına aşure dağıtıldı

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu anısına Sivas'ta kurulan Deniz Yıldızları Kültür Eğitim Sanat ve Dayanışma Derneği ile Anadolu Gençlik Derneği Sivas Şube Başkanlığı tarafından kentte toplam 3 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun naaşının toprağa verildiği Sivas'ta anısını yaşatmak için kurulan Deniz Yıldızları Kültür Eğitim Sanat ve Dayanışma Derneği, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara 2 bin kişilik aşure dağıttı.
    Derneğin Ulu Cami yanındaki hizmet binasında öğle namazı sonrası yapılan aşure dağıtımına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşure almak isteyen vatandaşlar, öğrenciler, dernek binası önünde uzun kuyruk oluşturdu. Ulu Cami imamı Abdullah Koç'un yaptığı duanın ardından vatandaşlara aşure dağıtıldı. Aşure paketlerinin üzerindeki siyah kurdeleler dikkati çekti.

Yazıcıoğlu'nun yeğeni dernek yöneticisi Halit Yazıcıoğlu ve Züleyha Darendeli'nin organizesinde düzenlenen aşure dağıtımına, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, ablaları Maviş Ocak ve Naziye Soysal ile dernek başkanı Resul Erdoğan ve dernek yöneticileri katıldı.

Yusuf Yazıcıoğlu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin fotoğraflarının asılı olduğu dernek binasının önünde yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajları vererek, ''Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkmeni ile bu aziz vatanın evlatlarıyız'' dedi.

Deniz Yıldızları Kültür Eğitim Sanat ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür eden Resul Erdoğan, ''Rahmetli şehit genel başkanımız Muhsin bey de daima çokluk içinde birliği savunmuş, kendine zulmedenlere bile kin ve nefret taşımamış bir ehlibeyit kültürüyle acısını bal eylemişti. Ona ve yol arkadaşlarına bu vesile ile bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum'' diye konuştu.

Derneğin kurucu üyesi Nurhan Erdoğan ise halkın bağrından çıkmış, milli bir refleks olarak kurulmuş bir dernek olduklarını söyledi. Dağıtılan aşurelerin malzemelerinin 300-400 civarındaki hayırsever kadının destekleriyle temin edildiğini anlatan Erdoğan, aşurelerin de gönüllü 20 kadın tarafından pişirildiğini kaydetti.

Aşure paketlerinin üzerindeki siyah kurdelelerle kimseye bir protestoda bulunmadıklarını ifade eden Erdoğan, amaçlarının dargınlıktan, kırgınlıktan, sevgisizlikten, sahipsizlikten, güvensizlikten üşüyen bütün gönüllere bir yudum sıcaklık, bir kaşık tatlılık sunmak olduğunu söyledi.

Dernek olarak her hafta Cuma Namazı sonrası hayırseverlerin katkılarıyla vatandaşlara ''Şehitler Çorbası'' adı altında 500 kişilik sıcak çorba ikram ettiklerini anlatan Erdoğan, çorbanın isminin vatandaşlar tarafından verildiğini kaydetti.

-AGD'DEN BİN KİŞİLİK AŞURE-

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şube Başkanlığı da Cumhuriyet Meydanı'nda bin kişilik aşure dağıttı. Aşure dağıtımına vatandaşların yanı sıra basın mensupları ve güvenlik güçleri de ilgi gösterdi.

AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek, yaptığı açıklamada, Muharrem ayının, Kur'an-ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan biri olduğunu belirtti. Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure Günü'nde edilen duaların Allah tarafından kabul edildiğini anlatan Şimşek, Aşure Günü'ndeki önemli olayları sıraladı. Tüm vatandaşların Aşure Günü'nü tebrik eden Şimşek, bin kişilik aşure dağıttıklarını söyledi.

Yazıcıoğlu anısına aşure dağıtıldı Yorumları