Bulduğu para için ne verildiyse reddetti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (13:54)   Son Mesaj: 12-16-2010 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

12-16-2010

Bulduğu para için ne verildiyse reddetti

Bulduğu para için ne verildiyse reddetti

Karabük’te bir vatandaşın unuttuğu 13 bin TL'yi iade eden SGK görevlisi, bunun karşılığında teklif edilen bin TL ve hindiyi kabul etmedi.

Karabük"te bir vatandaş bankadan çektiği 13 bin TL"yi, borcunu ödemek için gittiği SGK İl Müdürlüğü"nde unuttu. Parayı bulan memur, paranın sahibine ulaşarak 13 bin TL"yi teslim etti.

Borcunu ödemek için bankadan çektiği 13 bin TL ile SGK İl Müdürlüğüne giden Karabük"ün Eflani ilçesi"nin Seferiler köyünde çiftçilikle uğraşan evli ve 8 çocuk babası 55 yaşındaki Tahsin Kaplan Halkla ilişkiler sorumlusu Vasfi Arık"tan borç yapılandırması ile ilgili bilgiler alırken yanındaki 13 bin TL"yi masanın yanında unuttu. Bir süre sonra parayı fark eden Vasfi Arık Cüzdanın içindeki telefon numarasından Tahsin Kaplan"a ulaşarak parasının kendisinde olduğunu söyledi. Parasının yanında olmadığından haberi olmayan ve telefondan sonra koşarak Vasfi Arık"ın yanına gelen Kaplan kendisine bin TL para teklif etti. Parayı kabul etmeyen evli ve 43 yaşındaki Vasfi Arık; "Allah razı olsun de yeter. Hakkımız olmayan bir parayı kabul edemem" dedi.

Bunu duyan Sigorta il müdürlüğü de memurlarını ödüllendireceklerini söylediler.

Köyde yaşayan Tahsin Kaplan ""Hastane"ye çocuğu getirmiştim. Hastaneden sonra SGK"ya ödemelerim devam ediyor mu diye uğradım. TC Kimlik numaramı gösterirken cüzdanı masanın kenarında bırakıp gitmişim. Arkadaş telefonla arayarak cüzdanımın kendisinde olduğunu söyledi.Cüzdanımın yanımda olduğunu sanıyordum. Hemen arkadaşın yanına gittim. Parayı teslim etti kendisi.Çok mutlu oldum. Bende kendisine bin TL para vermek istedim ama kendisi kabul etmedi.Bunun üzerine Hindi vermek istedim onu da kabul etmedi.Duaların yeter dedi. Kendisinden Allah razı olsun""

BRT TV

Bulduğu para için ne verildiyse reddetti Yorumları