EPDK, Çalık'ın HES lisansını iptal etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (16:19)   Son Mesaj: 12-15-2010 (16:19)    Cevap: 0    Gösterim: 961  

12-15-2010

EPDK, Çalık'ın HES lisansını iptal etti

EPDK, Çalık'ın HES lisansını iptal etti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Elektrik, Doğal Gaz ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmelikleri hükümleri çerçevesinde, toplam 19 firmaya çeşitli türlerde lisans verdi. EPDK Çalık'la birlikte 3 firmanın lisansını da iptal etti.

Kurul, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliğine göre Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Rize'deki Adacami HES projesinin de aralarında bulunduğu 3 firmanın üretim lisansını ise sona erdirdi.
    EPDK'nın konuya ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre, EPDK'nın 3-11 Kasım 2010 tarihli kararlarıyla, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, ''Adularya Elektrik Enerjisi Toptan Satın A.Ş.''ye, 10 yıl süreyle toptan satış lisansı verildi.

Kurul, Erzurum'da bulunan, ''Ak-Özlüce Elektrik Üretim Ticaret A.Ş.''ne ise 46 yıl, 4 ay, 2 gün süreyle üretim lisansı verdi.

49 yıl süreyle üretim lisansı alan firmalar ve bulundukları yerlerde şöyle:

''Dumlu Enerji Elektrik Üretim Limited Şirketi (Erzurum),

Maya Enerji Üretimi Limited Şirketi (Diyarbakır),

Adacami Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Rize),

Adasu Enerji A.Ş. (Sakarya),

Atlas Makine Sanayi Enerji ve Ticaret Anonim Şirketi (Antalya),

Van Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Erzurum),

BGT Mavi Enerji Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Trabzon)''

ELEKTRİK PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNE GÖRE LİSANSI SONA ERDİRİLEN FİRMALAR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun, 3-11 Kasım 2010 tarihli kararlarıyla, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Erna Elektrik Üretim Limited Şirketinin kurulu gücü 5,7 MWm / 5,36 MWe olan Altınyaka I-II-III HES (Antalya), Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kurulu gücü 35,76 MWm / 31,28 MWe olan Adacami HES (Rize), Aksu Madencilik Sanayi ve Elektrik Üretim Ticaret A.Ş.'nin kurulu gücü 21,720 MWm/ 19,420 MWe olan Özlüce (Çoruh) HES (Erzurum) üretim lisansı sona erdirildi.

DOĞALGAZ

EPDK'nın 11 Kasım 2010 tarihli kararlarıyla, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 3 firmaya 10 ile 30 yıl arasında değişen sürelerle çeşitli lisanslar verildi.

Buna göre Kurul, 30 yıl süreyle ''Ege Gaz A.Ş.''ye doğalgaz ihracat, ''Tırsan Lojistik Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi''ne iletim (LNG) lisansı, 10 yıl süreyle de ''Zorlu Doğal Gaz Tedarik Ticaret A.Ş.''ye ithalat (spot LNG) lisansı verdi.

PETROL

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 3-11 VE 21 Kasım 2010 tarihli Kararlarıyla, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 1 firmaya depolama lisansı (antrepo), 6 firmaya ise madeni yağ lisansı verildi.

Kurul, ''Samsun Akaryakıt Depolama Anonim Şirketi''ne 15 yıl süreyle depolama lisansı (antrepo)lisansı verdi.

1 yıl süreyle madeni yağ lisansı verilen firmalar da şunlar:

''Zeki Akson - Güney Madeni Yağlar İmalatı İthalat ve İhracatı,

Nuryağ Madeni Yağlar Geri Dönüşüm İthalat İhracat İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,

Doğapet Kimya Madeni Yağ Akaryakıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,

Duka Petrol Ürünleri Madeni Yağ Nakliyat ve İnşaat Malzemeleri İmalat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,

Seçerler Madencilik İnşaat Turizm Otomotiv ve Petrol Ürünleri İthalat İhracat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi,

Nuroil Petrol Gıda İnşaat Nakliye Hayvancılık Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi''

PETROL PİYASASI LİSANS YÖNETMELİĞİNE GÖRE LİSANSI SONA ERDİRİLEN VE İPTAL EDİLEN FİRMALAR

Öte yandan EPDK, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, 3 firmanın lisansını sona erdirirken 1 firmanın lisansını da iptal etti.

Kurul, ''Shell & Turcas Petrol Anonim Şirketi''nin 3 Kasım, ''Total Oil Türkiye Anonim Şirketi''nin 11 Kasım 2010 tarihinden itibaren depolama, ''Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin işleme (biyodizel üretim) lisansını ise 7 Kasım 2010 tarihinden itibaren sona erdirdi.

''Örenay Kimya Yağ Sanayi Ticaret İnşaat Gıda Limited Şirketi''nin madeni yağ lisansı, 21 Kasım 2010 tarihinden itibaren iptal edildi.

EPDK, Çalık'ın HES lisansını iptal etti Yorumları