Dün toplanan akaryakıt zirvesinde devletin vergilerden vazgeçmeyeceği ve dağıtım şirketleri ve bayilerle görüşerek verdi. Bugün akaryakıt dağıtım şirketleri kurşunsuz benzini indirdi. Bakan yıldız
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı litrede 2 ile 4 kuruş arasında indi.
Yeni ayarlamayla Ankara'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 3,79 ile 3,83 lira arasında satılmaya başladı. Kurşunsuz benzin İstanbul ve İzmir'de de 3,78 ile 3,83 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.
Dağıtım firmalarının belirlediği tavan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle, şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, benzin fiyatlarına ilişkin, ''Ben eski fiyata doğru bir düşme olacağını tahmin ediyorum. Dağıtım şirketlerinin de böyle bir eğilim içinde olacağına inanıyorum'' dedi.Bazı dağıtım şirketlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir'de bugünden geçerli 95 oktan kurşunsuz benzin fiyatları, önceki ile karşılaştırmalı (litre/TL) şöyle: