Başbakan Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan birilerinin Güneydoğu'da istismarların ortadan kalkmasını istemediğini söyledi. İllegal örgütlerle oy işbirliği yapanları eleştirdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde halka hitap ediyor.
Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları şöyle:
Son referandumda Siirt'te halkımız iradesini gösterdi ve yüzde doksan beş evet oyu kullanıldı. Birileri istiyor ki okul, üniversite ve fakülteler açılmasın. Yoksulluk devam etsin istiyorlar. İstismar sebepleri kalksın istemiyorlar. Biz bu kısır döngünün bitmesini istiyoruz.
Demokrasi yücelttik, özgürlükleri genişlettik.
Değerli kardeşlerim 6 trilyonluk yatırımla 2 yılda bu adalet sarayını bitirdik. Bugün resmi açılışını yapıyoruz. Adalet Sarayı hayırlı olsun. Siirt'te eğitimde büyük yatırımlar yaptık.
Siirt'te önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Özel sektörün de yatırımlar yaptı. Siirt'te tüm planlamalar yapıldı. Siirt'te tarifeli uçuşlar başlayacak.
Bu işlerde katkısı olan tüm kurumlara siirt'e kazandırdıklarından dolayı teşekkür ediyorum 32 yatırımın 32'sinin de hayırlı olmasını diliyorum.
Siz yiğit düştüğü yerden kalkar dediniz. 2003'te eniştenizi yeniden seçtiniz. Siirt'i ayağa kaldırmak hak ettiği konuma yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz her türlü tehdide göğüs gererek bugünlere ulaştık. Kararlılıkla yolumuza devam ettik. Bugün Türkiye için ne yapıyorsak samimiyetle ihlasla yola devam ediyoruz. Biz kardeşliği her şeyin üzerinde tutuyoruz. Biz bu ülkenin kardeşlikle ayağa kalkacağına inanıyoruz. Biz gürcüsü çerkezi ile bir olduk bir olacağız. Hamiyetçilik yapmayacağız.
Şu anda üniversitemiz var. Siirt'in üniversitesi var. Üniversitede derece yapmış Siirt var. Yollarla dubel yollarla komşu illere bağlanmış Siirt var. Üreten ürettiğini satan yatırımlarını artıran Siirt var. Dünyanın tarım konusunda güçlenen bir Siirt var. Bunların hepsi daha büyük yatırımların ilk adımı. Eğer bu özgüven içinde olursak çok farklı Siirt ortaya çıkacaktır.
Hazımsızlık bir hastalıktır. Onlar her zaman vardır. Dün çetelerle kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar çeşitli provokasyonlarla bozmaya çalışıyorlar. Oynanan oyunların hedefini anlamanını rica ediyorum. Uluslararası gücümüze ve kardeşliğimize kurulan tuzaklara karşı uyanık olmanızı diliyorum. Aynı şekilde kardeşliğimizin güçlenmesi birilerini rahatsız ediyor. Biz durmadan yola devam edeceğiz. Biz aldatan ve aldanan olmayacağız diyerek yol çıktık.
Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi biz yemedik. 60-70-80'lerde yapılan tezgahlara aldanmayacak kirli tezgahlara gelmeyeceğiz. Biz iktidar için her yolun mübah olduğunu kabul edenlerden değiliz. Bizim üzerimizde milletin hakkı emaneti var.
3 beş oy uğruna illegal örgütçülerle işbirliği yapmanın bizde yeri yok. Onlar yıkmanın tahrip etmenin amacındalar. Sizin bu oyunları görmenizi istiyorum. Tezgahı görmenizi istiyorum. Ben bugün açılışı yapılan eserlerin hayırlı olmasını diliyorum.