Tüm yurttaki meteorolojik gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı, ihtiyaç duyulan bölgelere insani yardım ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıklarını tamamladı.
Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Uşak ili Banaz ilçesi Çiftlik köyü kavşağı mevkisinde yolun yoğun kar yağışı dolayısıyla trafiğe kapandığı ve yaklaşık 600 kişinin mağdur olduğu ifade edilerek, Türk Kızılayı Banaz Şubesi tarafından mağdurlara su, ekmek ve helvadan oluşan kumanya dağıtıldığı kaydedildi.
Gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışları nedeniyle Balıkesir-Akhisar karayolu Çanakçı rampası mevkinde yolun trafiğe kapandığı bildirildi. Araçları yolda kalan yaklaşık 400 kişi için Kuzey Ege (Manisa) Bölge Afet Yönetim Merkezi ile Türk Kızılayı Balıkesir Şubesinin alarm durumuna geçtiğine işaret edildi. Yolda kalanlara su, bisküvi, ekmek, çikolata, reçel, bal ve kekten oluşan kumanyanın yanı sıra bebek bezi, süt ve battaniye ulaştırıldığı bilgisine yer verildi.
Balıkesir-Akhisar arasındaki Gelende mevkisinde aşırı kar yağışı sonucu yolun kapandığına işaret edilerek, Manisa Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden 5 uzman personel ve 2 araç ile 1000 kişilik kumanyanın bölgeye sevk edildiği kaydedildi.
AYDIN VE MERSİN'DE SU BASKINLARI
Açıklamada, sağanak sonucu, Aydın ili Koçarlı ilçesi Güdüşlü, Büyükdere, Cincin ve Haydarlı köylerinde su baskınları meydana geldiği belirtildi. Acil olarak Güney Ege (İzmir) Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden 3 uzman personel ve 1 haberleşme aracının bölgeye gönderildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Aydın Valiliği ile işbirliği içerisinde Güney Ege (İzmir) Bölge Afet Yönetim Merkezi, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanlığı ve Türk Kızılayı Koçarlı Şube Başkanlığı ile koordine edilerek su baskınından en çok etkilenen Güdüşlü köyünde 200 kişilik olmak üzere 4 gün boyunca sıcak yemek dağıtımına başlandı.
Aşırı yağışlar, Mersin ili Akdeniz ilçesinde de su baskınlarına neden oldu. Bölgede ihtiyaç tespit çalışmaları yapmak üzere Akdeniz (Adana) Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden 2 uzman personel ve 1 haberleşme aracı ile 250 adet battaniye bölgeye ulaştırıldı.
Türk Kızılayı tüm yurttaki meteorolojik gelişmeleri yakından takip etmektedir. İhtiyaç duyulan bölgelere insani yardım ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.''
AA