Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP'de son dönemde önemli değişiklikler gerçekleştiğini belirterek, Türkiye'nin bu yapısıyla CHP'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Sezer, Eskişehir'de bir kafede düzenlediği basın toplantısında, 9 yıldır Türkiye'deki AK Parti iktidarına karşı Eskişehir'de DSP'nin iktidar olduğunu ifade etti. Eskişehir'in Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile çok değiştiğini, geliştiğini söyleyen Sezer, ülke genelinde ise işlerin yolunda gitmediğini savundu.
Akın akın Eskişehir'i görmeye gelenler olduğunu belirten Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunun nedeni DSP ilkelerinin burada hayata geçmiş olmasıdır. En önemlisi de kent halkı gelişmeye açık, koruyan ve kollayan bir halk. Bazıları DSP misyonunun bittiğini söylüyor. Ben bunun çok insafsızca olduğunu düşünüyorum. O programın özünü, ruhunu ileriye taşıyacak yeni bir sürece ihtiyaç var. O sürecin de Türkiye'de gelişeceğine inanıyorum.
Türkiye'de son süreçte CHP'de ciddi değişiklikler oldu. CHP solda bir markadır. Bu yapısıyla Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasıyla birlikte halk ona umut bağladı. Solda özveriye dayalı birliktelik olması gerektiğini düşünüyorum. 2007'de bir işbirliği yapmıştık. Ben siyasetçilerin tıkadığı süreci halkın açacağını düşünüyorum.''
Sezer, DSP Genel Başkanı Masum Türker ile farklılıkları olduğunu belirterek, ''Kurultaydan bu yana bir kere toplantıya çağırmadılar demek ki onlar da benden hoşlanmıyorlar. Açık konuşuyorum parti yönetimine kırgınım ama partililerime kırgın değilim'' dedi.
Sezer, gazetecilerin ''CHP'den teklif var mı?'' sorusu üzerine doğrudan bir teklif olmadığını, sadece telefon sohbeti olduğunu kaydetti.