Yeşilova'nın ağabeyine 20 yıl hapis talebi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (19:04)   Son Mesaj: 12-09-2010 (19:04)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

12-09-2010

Yeşilova'nın ağabeyine 20 yıl hapis talebi

Yeşilova'nın ağabeyine 20 yıl hapis talebi

1. Lig'deki Samsunspor-Mersin İdmanyurdu maçında Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova'yı bıçakla yaraladığı iddia edilen ağabeyi Murat Yeşilova'nın 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, yaklaşık 3 ay önce Samsun 19 Mayıs Stadı'nda yapılan karşılaşmanın 40. dakikasında Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova'yı bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Yeşilova'nın ağabeyi Murat Yeşilova'nın yargılanmasına başlandı.
    Duruşmada, hakkında 20 yıla kadar hapsi istenen sanık ile sanığın ve mağdurun avukatı hazır bulundu.

Mağdurun gelinine tecavüz ettiğini öne süren, olayı şikayet konusu yapınca kardeşinin kendisine küfür ve hakaret ettiğini belirten sanık, ifadesinde şunları söyledi:

''Kendisi bana olaydan önce telefon açarak eşime de küfür etti. 'Sana boynuz takacağım' dedi. Kimsenin yüzüne bakamaz oldum. Ciğerlerimi yaktı. Ben hamam böceğini bile öldüremem. Benim hakkımda olumsuz laflar söylemiştir. Amacım maçın naklen verildiğinden, herkesin göreceği şekilde rezil olmasını sağlamaktı. Çünkü beni rezil etti. Kendisine kafa atacaktım. Omzuna vurarak, 'sen benim karıma sinkaf edecektin, aha geldim' dedim. Aniden dönüp bana vurunca ve etrafındakiler de bana çullanınca kendimi korumak için bıçak çektim ve kendimi savundum. Televizyona dönüp kardeşimin rezil olmasını anlatacaktım. Ancak fırsat bulamadım. Tahliyemi istiyorum.''

Mağdurun avukatı İbrahim Kütük ise sanıktan şikayetçi olduğunu ve akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınması gerektiğini söyledi.

Sanık avukatı Giray Güneş de müvekkilinin tahliyesine karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek duruşmayı dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Duruşma çıkışı avukat Güneş, adliye önünde yaptığı açıklamada, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz edeceklerini söyledi.

Yeşilova'nın ağabeyine 20 yıl hapis talebi Yorumları