TESK: Akaryakıtta tavan fiyata dönülsün   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-09-2010 (16:23)   Son Mesaj: 12-09-2010 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 603  

    12-09-2010

    TESK: Akaryakıtta tavan fiyata dönülsün

    TESK: Akaryakıtta tavan fiyata dönülsün


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına geri dönülmesi gerektiğini belirterek, ''Akaryakıt fiyatları arttıkça vergisi düşerse fiyat istikrarı korunmuş olur. Akaryakıtçılar ile devlet zam yarışı içinde'' eleştirisinde bulundu.
    Palandöken, benzin fiyatlarında 4 lira sınırının aşılmasına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı. ''Ekonomide işlerin tam düzelmeye başladığı sırada birilerinin el frenini çektiğini'' savunan Palandöken, Türkiye'nin, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandığından, bunun da diğer ürünlerin fiyatlarına yansıdığından yakındı ve ''Benzine, mazota zam geldikçe, domatesten beyaz eşyaya kadar bütün ürünlerin fiyatı artıyor. Ekonomideki istikrar bozuluyor'' değerlendirmesini yaptı.

    Palandöken, vatandaşların temel ihtiyaçlarının ucuzlaması için ilk olarak akaryakıt fiyatlarının kontrol altına alınması gerektiğini vurgularken, tavan fiyat uygulamasına geri dönülmesi çağrısında bulundu.

    Tavan fiyat uygulamasının kaldırılmasının yanlış olduğunu birçok kez ifade ettiklerini anlatan Palandöken, şunları kaydetti:

    ''Fiyatlar özel sektör tarafından serbestçe belirlendiği sürece faturayı Türk halkı ödüyor. Bu nedenle bir an önce tavan fiyat uygulamasına geri dönülmeli. Akaryakıt fiyatları arttıkça vergisi düşerse fiyat istikrarı korunmuş olur.

    Oysa bizde tam tersi oluyor, akaryakıtçılar ile devlet zam yarışı içinde. Önce biri zam yapıyor, arkasından vergiler bindiriliyor.''




    TESK: Akaryakıtta tavan fiyata dönülsün Yorumları