Irak'ta Musul yolu üzerinde, 130 bin metrekarelik bir alanda kurulacak Işık Üniversitesi'nin temel atma töreni gerçekleşti. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yüksek öğrenim bakanı Dilaver Alladin Türk okullarının önemine değindi.
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin yüksek öğrenim bakanı Dilaver Alladin, Türk okullarının bölgedeki varlığını önemsediklerini ve bu okulların varlığının, bölge halkları ile Türkiye arasında ekonomik, ticari ve siyasi özellikleri olan bir kardeşlik köprü oluşturduğunu söyledi.
Alladin, Musul yolu üzerinde, 130 bin metrekarelik bir alanda kurulacak Işık Üniversitesi'nin temel atma törenine katıldı. Temel atma törenine,
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen'in de katıldığı temel atma töreninde, bölgesel yönetimin milli eğitim bakanı Safin Dizayi, sanayi ve ticaret bakanı Sinan Çelebi, elektrik bakanı Yasin Ebubekir, Erbil Vali vekili Tahir Abdullah, Fezalar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Talip Büyük, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Akar ile bölge milletvekilleri, rektörler ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin açılışında konuşan yüksek öğrenim bakanı Alladin, ''burada güzide bir topluluğun uluslararası ve çok değerli bir üniversitenin temel atma töreninde biraraya gelmesinden şeref duyduklarını'' söyledi.
Alladin, "Türk okulları ülkemizde ve bölgemizde artık misafir değil, bu ülke vatandaşlarıdır" dedi.
Dilaver Alladin, Türk okullarının bölgedeki varlığını siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan çok önemsediklerini, bu okulların varlığının bölge halkları ile Türkiye arasında ekonomik, ticari ve siyasi özellikleri olan bir kardeşlik köprüsü oluşturduğunu söyledi.
Erbil Vali vekili Abdullah da, Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin yetişmesinin hem bölge hem de ülke için bir ''garanti'' teşkil ettiğini belirtti.
Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Akar, ''bölgenin, Irak'ın ve dünyanın huzur ve mutluluğunun ancak pozitif bilimlerle ve yüce bir ahlakla donanmış insanlarla elde edilebileceğini'' ifade etti.