Dinbir-Sen: Tesettür anlayışı İslam'la bağdaşmıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-09-2010 (11:57)   Son Mesaj: 12-09-2010 (11:57)    Cevap: 0    Gösterim: 710  

    12-09-2010

    Dinbir-Sen: Tesettür anlayışı İslam'la bağdaşmıyor

    Dinbir-Sen: Tesettür anlayışı İslam'la bağdaşmıyor


    Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, ''Kendini tesettür firması olarak tanımlayan firmaların moda adı altında tasarladıkları kıyafet ve başörtüler İslam'ın tesettür anlayışıyla bağdaşmıyor'' görüşünü savundu.

    Şenocak, yaptığı yazılı açıklamada, her geçen gün manevi değerlerin yok olduğunu ifade ederek, modernizmin, başta dini değerler olmak üzere kültürü ve adetleri yok ettiğini öne sürdü.
    Maddeci bir anlayışın tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de büyük bir felakete sürüklediğini savunan Şenocak, gençlerin dinden uzak bir şekilde sadece dünya hayatı, hırslarıyla yetiştirilmesinin modernizmin bir oyunu olduğunu iddia etti.

    Modernizmin her şeyi olduğu gibi tesettür anlayışını da tahrif ettiğini ileri süren Şenocak, şunları kaydetti:

    ''Sokaklarda niye başını örttüğünden habersiz birçok genç kızımız, moda adına oluşturulan giyim tarzlarıyla İslam'ın öngördüğü hicap anlayışından çok uzaklarda olduklarının bile farkında değiller.

    Kendini tesettür firması olarak tanımlayan firmaların moda adı altında tasarladıkları kıyafet ve başörtüler İslam'ın tesettür anlayışıyla bağdaşmıyor. Müslümanlar, kapitalizm mantığı çerçevesinde bir pazar olarak görülmemeli. Müslümanlar moda uğruna, maddi olarak sömürülürken manevi olarak da içleri boşaltılıyor. Tercih ettiğimiz dünya, Allah'ın bize vaat ettiğinin yanında hiçbir anlam ifade etmez. Yaşantımızı ve yaptıklarımızı bu çerçevede bir kez daha gözden geçirmeliyiz.''




    Dinbir-Sen: Tesettür anlayışı İslam'la bağdaşmıyor Yorumları