Hisarcıklıoğlu'na göre Türkiye'nin en büyük hazinesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-08-2010 (23:23)   Son Mesaj: 12-08-2010 (23:23)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    12-08-2010

    Hisarcıklıoğlu'na göre Türkiye'nin en büyük hazinesi

    Hisarcıklıoğlu'na göre Türkiye'nin en büyük hazinesi


    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, petrolü ve doğalgazı olmayan Türkiye'nin kendine güvenen dünyayla rekabet etmeye hazır müteşebbisi olmasının en büyük kazancı olduğunu savundu.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''İş dünyamız, kuruluşlarımız ne kadar gerçekler zemininde sorunları, konuları dile getirirse fazla ideolojik, siyasi üsluba kaymadan iş dünyasının gerçeklerini ortaya koyabilirse biz de o kadar kolay çözüm üretiriz'' dedi.
    Babacan, V. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nın ardından Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

    Babacan, toplantıda yaptığı konuşmada, şurada 60 ayrı sektörün sorun ve önerilerini dinlediklerini bildirerek, bunların hepsinin detaylı bir şekilde inceleneceğini, ilgili bakanlık ve kuruluşların bu konularla ilgili atılacak adımları, yapılacak çalışmaları ortaya koyacağını söyledi.

    Hükümet olarak ilk günden bu yana istişareye, diyaloğa çok büyük önem verdiklerini ifade eden Babacan, ''Ulaşması, erişmesi, konuşması çok kolay bir hükümet olduk'' dedi.

    Yakın bir irtibat, iletişim içinde almış oldukları kararların pek çoğunun isabetli kararlar olduğunu belirten Babacan, ''Çok önemli konular halloldu, çok önemli sorunlar çözüldü. Ancak iş dünyası ile ilgili konular ve Türkiye'deki yatırım ortamı diyebileceğimiz konu sürekli iyileştirmeyi gerektiren, üzerinde çalışmayı gerektiren bir konu. Problemleri çözüyoruz, hallediyoruz ve arkamızda bırakıyoruz fakat dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Farklı konular, farklı sorunlar gündeme geliyor. Bir bakıma sürekli hareket eden bir hedefe ulaşmak için çalışıyor, uğraşıyoruz'' diye konuştu.

    -''TBMM'NİN YASAL DÜZENLEME AÇISINDAN 2010-2011 DÖNEMİ OLDUKÇA DOLU''-

    Babacan, sorun ve konuların bir kısmının yasal düzenlemeyle bir kısmının ise idari kararlarla çözülebileceğine işaret etti.

    TBMM'nin yasal düzenleme açısından 2010-2011 döneminin oldukça dolu olduğuna dikkati çeken Babacan, şöyle devam etti:

    ''Yani mevcut gündemi eğer Meclis tamamlayabilirse bütün bu yasaları gerçekten bitirebilirse büyük bir başarı olacak. Şu anda epeydir gündemde bekleyen Türk Ticaret Yasası, Borçlar Yasası gibi önemli konularda da muhalefet partileriyle de bir uzlaşma var gibi görünüyor. Şu anda böyle bir tablo var. Umarız bu uzlaşma devam eder, bir sorun çıkmaz. İş dünyamızın şiddetle ihtiyaç duyduğu, Türkiye'nin önünü açacak bu reformları en kısa zamanda gerçekleştirebiliriz.''

    Şurada makro ekonomik göstergelerdeki olumlu tabloyu sektörler bazında da gördüklerini belirten Babacan, belki birkaç sektörde sıkıntılardan, ciddi problemlerden bahsetmenin mümkün olduğunu ama sektörlerin çoğunda oldukça olumlu bir tablo bulunduğunu söyledi.

    Sorunların çözülmesi için gerçeklerin açıkça ortaya konulması gerektiğini ifade eden Babacan, ''Ortada olmayan sorunlar ya da farklı gösterilmeye çalışılan konular üzerinden tartışma yapmak, sorun çözmeye çalışmak pek de mümkün olmuyor. İş dünyamız, kuruluşlarımız ne kadar gerçekler zemininde sorunları, konuları dile getirirse fazla ideolojik, siyasi üsluba kaymadan iş dünyasının gerçeklerini ortaya koyabilirse biz de o kadar kolay çözüm üretiriz diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

    -HİSARCIKLIOĞLU-

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da şurada 60 ana sektörde sorunların ve çözüm önerilerinin hükümete iletildiğini, ekonominin kılcal damarlarına kadar inildiğini, neler yapılması gerektiği noktasında bir ''ufuk turu'' yapıldığını kaydetti.

    Şuranın Türk ekonomisinin resmini çekebilmek açısından çok faydalı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, görüş ve önerilerinin 2003 yılından itibaren hükümetler tarafından hep dikkate alındığı ve değerlendirildiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

    ''60 ana sektör sorunlarını aktardığı zaman geçmiş senelere göre sorunların hem hafiflediğini hem daha büyük bir moral içinde olduklarını hep beraber görebilme fırsatını elde ettik, röntgenini çekebildik. 2003-2007 arasında yakaladığımız yüksek büyümede hükümet-özel sektör diyaloğu ile hükümet politikaları ve özel sektör arasındaki eş güdümün önemli bir rol oynadığını da gördük.

    Bu sayede müteşebbislerimiz çok daha büyük coşku ve heyecanla umutla işlerine sarılmaya devam edecekler. Özel sektörümüz de önümüzdeki dönemde dinamizmiyle Türkiye ekonomisine yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edecek. Bu da ülkemize refah ve zenginlik olarak dönecek.

    Sorunlarımız var ama sorunlarımıza baktığımız zaman bir çoğu belki de aşılabilecek sorun. Bu çok önemli. Türkiye ekonomisinin gelmiş olduğu noktada çok önemli.''

    Türkiye'de artık yeni nesil bir girişimci olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, petrolü ve doğalgazı olmayan Türkiye'nin kendisine güvenen, dünyayla rekabet etmeye hazır müteşebbisi olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, ''Türkiye'nin bence en büyük hazinesi bu işte. Türk iş dünyası olarak ben bu tablodan gurur duyuyorum. Bu açıdan geleceğe güvenle bakıyorum. Bu dile getirilen sorunlar önümüzde kısa süreçte aşılacak'' dedi.




    Hisarcıklıoğlu'na göre Türkiye'nin en büyük hazinesi Yorumları