Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kadriye beldesinde 20 yıldır çiçek sektöründe hizmet veren Akgül Tarım, Türkiye'de ilk defa topraksız ortamda bio-çilek üretimini başlattı.
'Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını belirten Akgül Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Aksoy, "1 dekarlık alanda yapılan deneme üretiminde topraklı üretime göre 3 kat fazla fide dikilmekte ve 5 kat fazla çilek meyvesi elde edilmekte. Üretimde organik gübreler ve zararlı böceklerle mücadelede de Koppert'den faydalı böcekler kullanılıyor. Hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanılmıyor. Bu tip üretime, yatırıma devam etmeyi ve üretim alanını artırarak bio-çilekte bir numara olmayı hedefliyoruz." dedi.
Bölgemizde ilk kez uygulanan bioorganik çileğin ilk hasadını yapan İlçe Kaymakamı Ahmet Ümit, Serik'in tarihi Pamfilya bölgesinin tam merkezinde bulunduğunu ve bu bölgenin tarihte olduğu gibi bugün de tarımın merkezi olduğunu ifade etti. Ümit, "Bu bölgenin kadim mesleği tarımdır ve tarım ile ilgili sadece ülkemizde ve bölgemizde değil dünyada da örnek işletmelerimiz var. Serik'te yaklaşık 430 bin dekar ekilebilir arazimiz mevcuttur ve bunun yüzde 70'i sulanabilir arazidir. 30 bin dekar kapalı üretimi olan ilçemizde yine açık alanda yapılan sebze, meyve, bakliyat vb. üretimi ile yıllık toplam 1 milyon 150 bin ton civarında ürün alınmaktadır.
Bu üretimin topla değeri ise yaklaşık olarak 660 milyon TL'nin üzerinde. Bölge halkı tarım ile ekip dikerek üretim yapma yanında, yaptıkları bu üretimle istihdama katkıda bulunmaktadırlar. İşte bugün içinde bulunduğumuz bu çilek üretim tesisini de gururla seyrediyoruz, Son yıllarda bölgemizde çilek ve çiçekte oldukça iyi bir gelişme var. Böyle örnek bir tesis kuran arkadaşlarımızı da tebrik ediyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.