PERYÖN Trakya Şubesi’nin Silivri Klassis Resort Hotel’de düzenlediği 4. İnsan Yönetimi Kongresi’nde patronlarla insan kaynakları profesyonelleri bir araya geldi.
Bir yönetim fonksiyonu olarak insan kaynakları alanında kurumsal verimliliğe ulaşmanın püf noktalarını ""İŞ"te HAYAT ve İNSAN"" sloganıyla, hem işverenler hem de insan kaynakları sorumluları gözünden anlamaya çalışan kongre, Ali Poyrazoğlu moderatörlüğünde buzdağının arka tarafında kalmış pek çok soruyu gündeme taşıdı.
İnsan kaynakları yönetimini dört ayrı başlık altında irdelemeye çalışan kongrenin ""Teori Ne Söylüyor"" bölümünün konukları; İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr Mahmut Paksoy, Vision Group Başkanı Vedat Erol ve Endüstriyel Psikolog Nazım Serin"di.
İlgili bölümden çıkan en önemli sonuçlar; "Bir işletmenin en değerli kaynağı "insan kaynağıdır. Bu kavrayış slogonist olarak kalmamalı, mutlaka kültüre yansıtılmalıdır. Farklılıklar yanında duyguların da yönetilmesi esastır. Çatışma kötü bir şey değildir, çatışmanın olduğu ortamlar değişimin ve farklılığın ortamlarıdır. Bu enerji doğru yönetilirse kurum kültürüne önemli faydalar sağlar"" -
""Uzmanlık alanı olarak İK nedir ne değildir?"" sorusunun yanıtlarının arandığı ikinci bölümde Ali Poyrazoğlu"nun sorularına farklı şirketlerin İK direktörleri yanıt verdi. Aralarında; Soyak Grubu İK ve Kalite Direktörü Osman Ünal, Ünilever eski İK Direktörü Cemal Oğuzberk, Elginkan Grup İK Direktörü Dr. Habibe Akşit, Danışmanlık şirketi sahibi Dr. M.Cemil Özden ve Bilim İlaç İK Direktörü Aykut Bora"nın olduğu profesyoneller; Türkiye"de İK"cı ların genel profilini, kurum içinde kendi bölümlerinin nasıl değerlendirildiğini, personel yönetiminden insan kaynakları yönetimine geçiş süreçlerini aktardılar.
Kongrenin en ilgi çekici bölümlerinden biri "Bir İK çalışanı ""her işi de yapabilir"" ya da "her çalışan isterse bir IK"cı olabilir mi?"" sorusunun" yanıtlarının arandığı patronlar bölümüydü.
Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, RGS Group Yönetim Kurulu Başkanı J. Melvin Cottrell, ODE Yalıtım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Çerkezköy Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Ulkat"ın katıldığı oturum; patronların IK bölümlerini ne kadar önemsediğini, İK profesyonellerinden ne beklediklerini ve eğer kendileri bir İK çalışanı olsalardı patronlarından ne beklerlerdi, sorularına verdiği yanıtlarla kongreye damgasını vurdu.
Kongrenin son bölüm konuşmacıları, farklı disiplinlerden gelen Orsa İletişim Danışmanlık Ajans Başkanı Salim Kadıbeşegil ve M.A.R.K.A. Ajans Başkanı Hulusi Derici idi.
""İK" nın bir yönetim işlevi olarak kurumsal yeri ve duruşu nasıl olmalı?"" sorusunu, ""İletişim ve yönetim sanatçısı olarak İK ve kurumsallaşma süreçlerinde İK "nın rolü"" başlıklarıyla irdeleyen Kadıbeşegil, gelecekte İK"nın itibar yönetimi alanında şirketin en temel fonksiyonu olabileceğinin altını çizerken, Hulusi Derici kurumların marka olma süreçlerinde doğru modellenen İK"nın etkin güç olabileceğini aktardı.
Kongre, Peryön Trakya Şubesi Yönetim Kurulu üyelerinin veda konuşmalarıyla son bulurken İstanbul, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy"den katılan katılımcılar after party"de birlikte olmanın keyfini çıkardılar.