Bayramın kırmızı etin ateşini düşürmesi beklenirken adeta yükseltti. Kurban Bayramı öncesinde 18-19 liraya satılan karkas kuzu etinin kilosunun yükseldi.
Kurban Bayramı öncesinde 18-19 liraya satılan karkas kuzu etinin kilosunun 24-26 lira aralığına yükseldiği bildirildi.
Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay öncesinde kasapların, karkas kuzu etini kilosu 18-19 lira aralığında aldığını belirtti.
Bayramın kırmızı etin ateşini düşürmesini beklerken aksine artış yaşandığını ifade eden Yıldız, ''Şimdilerde ise karkas kuzu etinin kilogram fiyatı 24-26 lira aralığına yükseldi. Yaklaşık yüzde 33'lik artış söz konusu'' dedi.
Küçükbaş hayvan üretimiyle önde gelen Bandırma'nın Kasaplar Odası Başkanı Göksel Karlahan da ilçede damızlık koyun ve kuzu sıkıntısının yaşandığını vurguladı.
Yaşanan sıkıntıdan dolayı karkas kuzu eti fiyatlarında ciddi artışların olduğunu bildiren Karlahan, şöyle konuştu:
''Karkas kuzu eti fiyatları 26 liraya kadar çıktı. Oda yönetim kurulumuz, aldığı bir kararla ilçedeki tüm celep ve üreticilere dişi kuzu ve koyunlarını kesmemeleri konusunda çağrıda bulundu. Bu açığın kapatılması bizim oda olarak alacağımız tedbirlerle kısmen çözülebilir asıl önemli olan bakanlığın bu konuda alacağı tedbirlerdir.'