Kardeşini öldüren kişiye ömür boyu hapis talebi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-07-2010 (17:04)   Son Mesaj: 12-07-2010 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

12-07-2010

Kardeşini öldüren kişiye ömür boyu hapis talebi

Kardeşini öldüren kişiye ömür boyu hapis talebi

Adana'da, kendisini dövüp tehdit ettiğini iddia ettiği kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlı hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, kardeşi Muhsin Uzunoğlu'nu (29) 19 Kasım tarihinde Köprülü Mahallesi 4300 Sokak'taki evde öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mehmet Uzunoğlu (47) hakkında, ''ömür boyu hapis cezası'' istemiyle dava açıldı.
    Davanın iddianamesinde, bekar olan ve babalarından miras kalan evde birlikte yaşayan dönerci ustası Muhsin Uzunoğlu ile inşaat boyacısı ağabeyi Mehmet Uzunoğlu arasında, ''eve misafir getirme'' nedeniyle tartışma çıktığı belirtildi.

Muhsin Uzunoğlu'nun, ağabeyini ''Neden benim arkadaşımın bu evde kaldığını herkese söylüyorsun? Seni bu gece öldüreceğim'' şeklinde tehdit ettiği belirtilen iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

''Bunun üzerine Mehmet Uzunoğlu, daha önce de kendisini döven kardeşi Muhsin Uzunoğlu'nu, 'Sen nasıl beni öldüreceksin, neden beni rahat bırakmıyorsun?' diyerek, ekmek bıçağıyla yaraladı. Muhsin Uzunoğlu, kaldırıldığı hastanede ölürken, ağabey olay yerine gelen polislere, kardeşiyle kavga edip bıçakladığını söyledi ve teslim oldu. Mehmet Uzunoğlu, polisteki ifadesinde ise 'Beni sürekli dövüyordu. Kardeşim diye sesimi çıkartmıyordum ama dayanacak halim kalmadı. Yemek yerken sırtıma vurunca kendimi kaybettim. Pişmanım'' dedi.

İddianamede, ''yakın akrabayı öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenirken, tahrik indirimi uygulanması da talep edildi.

Mehmet Uzunoğlu'nun yargılanmasına, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Kardeşini öldüren kişiye ömür boyu hapis talebi Yorumları