Süzer Grubu şirketleri ve aile üyeleri, 200 bin TL nakit mal varlığıyla kurduğu vakıf aracılığıyla Türkiye’nin eğitim düzeyinin yükselmesi, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması için çalışmalar sürdürecek.
Süzer ailesi ve grup şirketleri "Süzer Vakfı"nı" kurdu. 2008 yılında başladığı yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan Süzer Grubu, 200 bin TL nakit mal varlığıyla kurduğu vakıf aracılığıyla Türkiye"nin eğitim düzeyinin yükselmesi, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması için çalışmalar sürdürecek, bu konuda yapılan çalışmalara destek verecek.
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü"nün Süzer Vakfı"nın kurulmasıyla ilgili Karar"ı Resmi Gazete"de yayımlandı. Buna göre Süzer Grubu şirketlerinden Eko İnş. Tur. Yön. Hizm. Tic. ve San. A.Ş, Eksen Holding A.Ş., Turkent Gıda ve Tur. San. ve Tic. A.Ş. ile Süzer Grubu Ceo"su Sami Çakır ve Süzer Ailesinden Hasan Serhan Süzer, Mustafa Süzer, Ali Baran Süzer tarafından vakfedilen Süzer Vakfı"nın merkezi İstanbul"da olacak. 200 bin TL nakit mal varlığına sahip kurulan Süzer Vakfı"nın amacı şöyle:
"Türkiye"nin eğitim düzeyinin yükselmesi, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşması için çalışmak; toplumumuzun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, daha yüksek, verimli ve etkin düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak; tarih ve kültür miraslarımızın korunmasına yönelik çalışmalar yapmak ve benzer çalışmalar yapan kişi ve kuruluşları desteklemektir."
Vakıf mütevelli heyeti, yönetim kurulu ve denetim kurulundan oluşacak.
(ANKA)