Asker uğurlamaya Bolu'da örnek adım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-07-2010 (04:59)   Son Mesaj: 12-07-2010 (04:59)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

12-07-2010

Asker uğurlamaya Bolu'da örnek adım

Asker uğurlamaya Bolu'da örnek adım

Ölümlere davetiye çıkaran asker uğurlama konvoylarına Bolu'da sınırlama getirildi. Valilik, üçten fazla aracın birbirini takip etmesini, klakson çalmayı ve silahla ateş etmeyi yasakladı.

Bolu'da, asker uğurlama konvoyları yasaklanıyor. Kurallara uymayanlar en ağır şekilde cezalandırılacak. Vali İbrahim Özçimen, "Herkes birbirinin hukukuna saygılı olacak. Kuralları ihlal edenleri en ağır şekilde cezalandıracağız." dedi.
    Asker uğurlama konvoylarında araç sürücülerinin tehlikeli hareketlerde bulunması ölümlere davetiye çıkarıyor. Acı tabloların yaşanmaması için harekete geçen Bolu Valisi İbrahim Özçimen, asker ve düğün konvoylarını şehirde yasaklayacaklarını belirtti. Özçimen, "3'ten fazla araç arka arkaya birbirini takip edemeyecek. Klakson çalma, maytap patlatma ve silah atma tamamen yasaklanıyor. İl genelinde bunlara müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Özçimen, bu dönem asker uğurlamalarının bittiğini, ancak önümüzdeki uğurlamaların daha sessiz ve sakin geçeceğini ifade etti. Eskiden asker uğurlamalarının daha vakarlı olduğuna, şatafatın bulunmadığına dikkat çeken Özçimen, "Ben asker uğurlayacağım, öylesine bütün kurallar kaldırılsın.' diyene müsaade etmeyeceğiz. Herkes birbirine saygılı olmak durumunda. Düğününü ya da asker uğurlamasını herkesin hukukuna ve hakkına saygı gösterir şekilde yapacak. Kurallara uymayanlara elimizden gelen en ağır cezalar verilecek. Arkadaşlar onun şu anda hazırlıklarını yapıyorlar. Kanun maddesine bakıyorlar." diye konuştu.

ZAMAN

Asker uğurlamaya Bolu'da örnek adım Yorumları