Baykal ve Sav'ın listeyi delme planı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-05-2010 (13:34)   Son Mesaj: 12-05-2010 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

12-05-2010

Baykal ve Sav'ın listeyi delme planı

Baykal ve Sav'ın listeyi delme planı

Kılıçdaroğlu'nun dengeli bir blok liste ile girme planı yaptığı kurultayda Baykal ve Sav'ın başta Gürsel Tekin olmak üzere bazı isimleri çizerek listeyi delme planı yaptığı konuşuluyor.

Erhan ÖZTÜRK'ün haberi
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 Aralık'ta yapılacak kurultayla ilgili "Parti Meclisi listesini bizzat ben yapacağım" sözleri kulisleri hareketlendirdi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Eski Genel Sekreter Önder Sav'ın yapacağı hamleler kapalı kapılar ardında dillendirilmeye başladı. Kızılay'daki ofislerinde 1200 delegenin 'kimden yana tavır' koyacağı hesaplarını yapan Sav ve ekibi ilk hedef olarak 120 delegenin imzasıyla divana çarşaf liste teklifi sunmayı belirledi. İkinci hedef ise Teşkilat ve Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin başta olmak üzere bazı isimlere çizik attırarak, yerlerine kendi ekiplerinden isimleri yazdırmak olacak. Kılıçdaroğlu, Sav ekibinin bu hamlesini kurultayda, "Tekin'e atılan çizik bana atılmış olacaktır" diyerek önlemeye çalışacak. Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki isimlere göre, CHP'nin devrik Genel Başkanı Deniz Baykal ise yapılacak görüşmede uzlaşma sağlanırsa blok listeyi destekleyecek. Ancak Kılıçdaroğlu, partide gereksiz tartışmalara neden olan Canan Arıtman, Onur Öymen, Algan Hacaloğlu, Mustafa Özyürek gibi isimlere sıcak bakmıyor. Baykal da yakın ekibinden Bihlun Tamaylıgil, İstanbul'da yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Mehmet Sevigen gibi isimlerin listeye girmesini istiyor. Baykal, bir taraftan Kılıçdaroğlu ile uzlaşma görüntüsü verirken diğer taraftan kendisinin hakim olduğu Antalya delegelerinin CHP'lilere 'çarşaf liste yapalım' şeklinde cep telefonu mesajları geçmesi dikkat çekiyor.

'Görüşme nezaket ötesine geçmez'

Şenol ATEŞ'in haberi

Kurultaya gitmeye hazırlanan CHP'de gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hafta içinde yapması beklenen Deniz Baykal ve Önder Sav görüşmesine çevrildi.

Baykal ve Sav ile görüşme yapacağını her fırsatta dile getiren Kılıçdaroğlu'nun "Baykal ve Sav'ın güdümünden kurtulamıyor" eleştirilerine önlemek için sarf ettiği, "Görüşeceğim ama bu birilerine teslim olacağım anlamına gelmez. Blok listeyi bizzat kendim yapacağım" sözleri ise kriz yarattı.

Evinde ve Meclis'teki odasında kendini ziyarete gelenlerle durum değerlendirmesi yapan Baykal, Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışlarından rahatsız oldu. Baykal, "Kemal Bey bu düşünceleri taşıyorsa, görüşmeden bu noktaya gelmişse bizimle yapacağı görüşmeyi formalite olarak görüyor demektir. O zaman bu görüşmenin ne önemi olacak. Faydalanmak ve ortak bir yol bulmak için değil, 'ben gittim düşüncelerini aldım' demek için geliyor. Bu düşüncelerle gelirse ziyaret, nezaket ziyaretinin ötesine geçmeyecektir demektir" diye sitem etti.

Kılıçdaroğlu ise dün Ankara'dan İstanbul'a gitmek üzere geldiği Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin kurultayla ilgili sorusu üzerine, "Hiçbir sorun yok" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İsrail'de uçakları göndermesine de "İsrail'e gönderilen uçaklar insani davranışın sonucudur. Son derece olumlu görüyoruz. Bu duyarlılık güzel bir şey ama aynı duyarlılık Haydarpaşa yanarken de keşke gösterilebilseydi" dedi.

SABAH

Baykal ve Sav'ın listeyi delme planı Yorumları