Tutuklu oğulları için Gül'den yardım bekliyorlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-04-2010 (19:56)   Son Mesaj: 12-04-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

12-04-2010

Tutuklu oğulları için Gül'den yardım bekliyorlar

Tutuklu oğulları için Gül'den yardım bekliyorlar

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan Hız ailesi, Suudi Arabistan'da ''yanlış anlaşıldığı'' için tutuklandığını iddia ettikleri oğulları Mustafa Hız için Başbakan ve Cumhurbaşkanı'ndan yardım bekliyor.

Aşağı Tokatlı Mahallesi'nde yaşayan Sezai Hız (68) ile eşi Fatma Hız'ın (68) Suudi Arabistan'da öğretmenlik yapan oğulları Mustafa Hız (35), yaklaşık 8 ay önce Suriye'de bir arkadaşına kamyonla zemzem suyu göndermek istediği sırada polislerin kamyona yaptığı baskında araçta esrar maddesi çıkınca üç kişi ile birlikte tutuklandı.
    Olayı öğrenen Hız ailesi, gerekli resmi kurumlar ve Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği ile görüşme yapmasına rağmen bir sonuç alamadı.

Baba Hız, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun Suriye'de ilahiyat fakültesini bitirdiğini ve Suudi Arabistan'da bir vakıf okulunda öğretmenlik yaptığını söyledi.

Oğlundan bir süre haber alamayınca yaptıkları gerekli araştırmalarda tutuklandığını öğrendiklerini anlatan Hız, şöyle konuştu:

''Oğlumla telefonda görüştüm. Suriye'ye bir arkadaşına zemzem suyu göndermek istemiş. Otobüsü kaçırınca kamyonculardan suyu götürmeleri için rica etmiş. Tam o sırada polis oğlumla beraber üç kişiyi tutukluyor. Kamyonda haplar bulunmuş. Diğer üç kişinin oğlumun suçsuz olduğunu bildirmesi bile oğlumu kurtaramadı. Oğlumun suçsuz olduğunu biliyorlar ama bırakmıyorlar. Bir an önce oğlumun mahkemeye çıkarılmasını istiyorum. Riyad Büyükelçiliği ile irtibat kurduk. Dışişleri Bakanlığına müracaat ettik ama sonuç yok. Gücümüz yetmiyor. Başbakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Oğlum benden yardım istiyor.''

Anne Fatma Hız da 8 aydır oğlunun hasretliğini çektiklerini ve Başbakan'dan yardım istediğini belirterek, ''Benim oğlum Türk vatandaşı değil mi, neden yardım etmiyorlar? Başbakanımız yardım etmeyince kim yardım edecek bize?'' dedi.

Haber için Hız ailesinin evine giden gazetecilerin de yardımıyla Riyad Büyükelçiliği ile telefonla görüşen baba Hız, oğlunun üç hafta içinde mahkemeye çıkartılacağını öğrendi.

Gazetecilerin röportajı sırasında anne Hız, sinir krizleri geçirdi.

Tutuklu oğulları için Gül'den yardım bekliyorlar Yorumları