Batmanlı gençlerin umudu tekstil oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-04-2010 (19:56)   Son Mesaj: 12-04-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 738  

    12-04-2010

    Batmanlı gençlerin umudu tekstil oldu

    Batmanlı gençlerin umudu tekstil oldu


    Bir zamanlar faili meçhul cinayetler, terör ve kadın intiharları ile gündeme gelen Batman bundan sonra tekstilin merkezi olarak anılmasını yanı sıra genç kız ve erkekler tekstil ile hayata bağlanacak.

    Yılmaz Ekinci'nin haberi
    Dorka Şirketler topluluğunun bünyesinde olan Dorsa Tekstil ile Yeşeren Düşler firmasının Batman"da ortaklaşa kurdukları Dorsa-Yeşerenler Düşler Tekstil fabrikası İstanbul Tekstil merkezilerini aratmıyor. Eski Tekel binalarında açılan fabrikada şimdilik 250 kişi çalışıyor. Firma yetkilisi Sukan Nazar Aralık ayının sonuna kadar çalışan sayısını 500 kişiye çıkaracaklarını belirterek 2011 yılı sonu itibariyle hedefin bin kişi olduğunu söyledi.

    ÇATOMLARIN BAŞARISI TEKSTİLE YANSIDI

    İstanbul gibi büyük şehirlerde 1999 yılında yaşanan Ekonomik kriz dolayısıyla depolarında bulunan malları elden çıkarmak için bir türlü çıkış yolu bulamayan bir çok firma iflas ederken, Bir çok firma ise ayakta kalmayı başardı. GAP idaresinde Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinden sorumlu ve Birleşmiş Millet Bürosu sorumlusu Gönül Sulargül"un Güneydoğu kadınları için İstanbul tekstil merkezileri ile kurdukları diyalog ile Batman da Tekstil fabrikalarının kurulmasına vesile oldu. Sukan Nazar Batman da Tekstil fabrikasın hikayesini şöyle anlattı. 1999 yılında Ülke genelinde başlayan Ekonomik krizle birlikte bizim depolarımızda kalan malları sipariş vereceğimiz kimseyi bulamadık. Daha önce GAP idaresinden Gönül Sulargül ile sürekli görüşmelerimiz oluyordu. Kendisi Güneydoğuya mutlak surette gelmemizi istiyordu. Ekonomik krizle beraber Elimizde ki malları Batman ÇATOM"a gönderdik. 120 kişiyle başlaşan çalışma sonunda bize gelen dikiş numuneleri inanılmaz derecede bizi memnun etti. Bunun üzerine Batman"a geldik. ÇATOM merkezini 120 bayanın el emeği göz nuru ile yaptıkları çalışmaları yerinde gördük.

    BATMAN"A ENDİŞELİ GELDİK

    Firma sahibi Nazar, "Batman"a gelmeden Batman"ı farklı bildiğini, kaygılarının olduğunu açık bir şekilde dile getirmekten çekinmezken, geldikten sonra gördüklerine kendisi bile inanamadığını söyledi. Batman"ı sadece Petrol, faili meçhul cinayetler ve Kadın intiharları il e tanımıştık diyen Sukan Nazar "Batmanlı genç kızlara gönderdiğimiz kumaşlarla nasıl örnek dikim sergilediklerini gördükten sonra Çatom sorumlusu Şükran Altun ile el ele vererek çalışmaları başlattıklarını ifade etti. .

    VALİ TURHAN"a TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ..

    Batman"da vali Ahmet Turhan"ı makamında ziyaret eden Dorsa Tekstil firması yetkilisi Sukan Nazar yer tespiti konusunda vali Ahmet Turhan"ın kendilerine destek verdiğini belirtti. Nazar o günleri ise şöyle anlattı. Çatom sorumlusu Şükran Altun ile vali beyi ziyaret ettik. Birkaç yer gösterdiler bize ancak buraların bize teslim edilmesi uzun zaman alacağından başka yer verilmesin istedik. Batman"dan ayrılmıştık. Vali Bey telefonla arayarak Tekel binasına karar kıldığını ve tahsis ettiğini bize iletmesi üzerine memnun kalarak burada tekstil fabrikası açmaya karar verdik. Firma yetkilileri yardımlarını her fırsat esirgemeyen vali Ahmet Turhan"a teşekkür borçlu olduklarını sözlerine eklediler.

    KÖRELEN UMUTLAR YEŞERİYOR

    İstanbul, Adıyaman, Adana illerined yaklaşık 800 çalışanı olan Dorka Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Dorsa Tekstil, Merkezi Batman"da bulunan Yeşeren Düşler firması ile ortaklı tekstil fabrikası kurdu. Dorsa-Yeşeren Düşler tekstil fabrikası adı altında kurulan ortaklıkla beraber Batmanlı genç kız ve erkeklerde yeşeren düşlerde buluştu. Batman Çatom merkezi bünyesinde bulunan 120 genç kız kurulan fabrikada iş sahibi oldu.

    60 KİŞİ İLE İŞE BAŞLANDI

    Tekel binasında yapılan tadilat ve onarımının ardından Asgari ücret +Yemek+servis ve mesai ile 60 genç bayanla işe başlandı. 15 Ağustos 2010 tarihinde üretime başlayan fabrikada bu gün itibariyle toplam 250 kişi çalışıyor. Eski tekel binalarında kendi markaları olan Qmaxs markasının üretimini yapan tekstil fabrikası Türkiye de ki tüm Migros şubelerine mal sevkiyatı yapıyor.

    FABRİKA SOSYALLEŞMEYE DE ÖN AYAK OLACAK

    Kurulan tekstil fabrikasında çalışan bayanların Çocukların eğitim için Kreş açtıklarını ifade eden Sukan Nazar sosyal sorumluluk bilinci içerisinde Revir açtıklarını personelin ücretsiz sağlık taramasından geçtiğini belirtti. Çalışan personelin çocuklarının eğitimine katkı sunacaklarını söyleyen Nazar merkezi İngiltere"de bulunan Marks Spancer firmasıyla irtibatta olduklarını söyledi. Nazar yapılacak anlaşma gereği bu marka adı altında üretilecek tüm mallarda "Aldığınız her ürün güneydoğu kadınlarına desteğinizdir" ibaresi bulunacaktır dedi.

    ALTUN: "AMACIM İNSANLARIN İŞ SAHİBİ OLMASIDIR"

    Batman Çatom sorumlusu Şükran Altun uzun süreden beri üzerinde çalıştığı çalışmasın hayata geçirirken, kurulan tekstil fabrikası hakkındaki düşüncelerin şöyle dile getirdi. " Ben yıllardır kenar semtlerde varoşlarda yoksul İnsanların dertlerine ortak oluyorum. Bu güne kadar çok sayıda insana yardımcı oldum. Bundan sonra da yardımcı olacağım. Amacım insanların iş sahibi olmalarıdır. Bunu başarabildiysem ne mutlu bana. Burada herkesin emeği vardır. Ama yoksulların içinde bulunduğum için onu da birde bir de gelin bana sorun. Onun için bu fabrikanın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi. Öte yandan argendi markası ve üretilen malların sergilendiği Show Room bile bulunurken cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül"ün eşi Hayrunnisa Gül de bu güzide tekstil merkezi ziyaret etmişti.




    Batmanlı gençlerin umudu tekstil oldu Yorumları