9 yaşındaki kızını öldüren babayı komşusu anlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-03-2010 (19:07)   Son Mesaj: 12-03-2010 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 623  

12-03-2010

9 yaşındaki kızını öldüren babayı komşusu anlattı

9 yaşındaki kızını öldüren babayı komşusu anlattı

İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Ansızca köyünde 9 yaşındaki kızını döverek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan baba Z.Ö'yü komşusu Mehmet Eren anlattı.

Z.Ö'nün komşusu Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Z.Ö'nün iddiaya göre boşanmak üzere eşinin evi terk etmesinin ardından iki kızıyla sebze ve meyve yetiştiriciliği yaptığı bahçesinin yanındaki evde oturduğunu belirtti.
    Komşusunu çok iyi tanımamakla birlikte kendisiyle arada bir konuştuğunu, ''talaş imalathanesinde çalışmak üzere Kemalpaşa'ya geldiğini'' söylediğini anlatan Eren, şunları kaydetti:

''Bir süre sonra talaş imalathanesi kapandı ancak burada kalmaya devam ettiler. Ne iş yaptığını dahi bilmiyorum. Arada bir iki kızını da alıp buradan gidiyor sonra tekrar geliyordu. Bir gün önce şahsı burada gördüm. Ben İzmir'den gelip gidiyorum. Gündüzleri buradayım. Önceki gün öğlen yemeği yapacakken salçamın kalmadığını gördüm ve ondan salça aldım. Çocukların sesi içeriden geliyordu. Çocukları çok nadir olarak dışarıda görüyordum. Çok fazla dışarı çıkarmıyordu. Çocuklar okula da gitmiyordu.

Benim yanımda çalışan işçilerden biri olay günü sabah küçük kızının elinden tutup gittiğini görmüş. Daha sonra güvenlik güçleri geldi ve diğer çocuğunu öldürdüğü ortaya çıktı. Sakin bir adam olduğunu biliyorum. Sadece telefonla konuşurken arada sırada bağırıyordu ama anlamıyordum. Çok uzun süre telefonda konuşuyordu. Yan tarafa yemek yemeye geldiğimiz zaman telefonda konuşma seslerini duyuyorduk. Sakin sakin konuşurken birden bağırıyor, karşısındakine küfürler ediyordu.''

Eren, Z.Ö'nün nikahlı eşini hiç görmediklerini, sadece bir süre birlikte yaşadığı kadını gördüklerini, Z.Ö'nün kendisine ''Balıkesir'de ev tuttuk oraya taşınacağız'' dediğini aktardı.

Eşiyle boşanma aşamasında olduğu öne sürülen Z.Ö. (36), 9 yaşındaki kızı Emine Ö'yü dövmüş, komaya giren kızın nabzının atmadığını fark eden Z.Ö, 5 yaşındaki diğer kız çocuğunu da yanına alarak evden ayrılmıştı. İhbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri, küçük kızın öldüğünü belirlemiş, yapılan araştırma sonucu Z.Ö. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri tarafından Basmane semtinde yakalanmıştı.

Z.Ö'nün İzmir'e beraberinde getirdiği ve gözaltına alınırken yanında bulunan 5 yaşındaki kızı ise polis tarafından İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmişti.

9 yaşındaki kızını öldüren babayı komşusu anlattı Yorumları