BDP'den Meclis araştırma önergesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-03-2010 (18:38)   Son Mesaj: 12-03-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

12-03-2010

BDP'den Meclis araştırma önergesi

BDP'den Meclis araştırma önergesi

BDP, gıda üretim, tüketim ve satış yerlerinin denetimi ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, gıdaların üretimi, işlenmesi, taşınması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasında hijyenik koşulların sağlanmasının, halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.
    Türkiye'de, ruhsatlı olmayan ve sayıları binlerle ifade edilen gıda üretim ve tüketim yerlerinin bulunduğu kaydedilen gerekçede, özellikle ''merdiven altı'' diye tabir edilen kayıt dışı üretimin yüksek düzeye ulaştığı belirtildi.

Gerekçede, gıda denetiminde gerekli tedbirlerin alınmamasının halk sağlığını tehlikeye soktuğu vurgulandı.

Önergede, gıda üretim, tüketim ve satış yerlerinin denetiminde yaşanan eksiklerin nedenlerinin belirlenmesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi.

BDP'den Meclis araştırma önergesi Yorumları