Adana'daki coçuk cinayeti zanlısı yargılanıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-02-2010 (13:08)   Son Mesaj: 12-02-2010 (13:08)    Cevap: 0    Gösterim: 612  

12-02-2010

Adana'daki coçuk cinayeti zanlısı yargılanıyor

Adana'daki coçuk cinayeti zanlısı yargılanıyor

Adana'da, tabancayla rastgele açtığı ateş sonucu 3 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, 23 Haziran 2010 tarihinde 19 Mayıs Mahallesi 1138. Sokak'ta, Nebahat ve Mine Şahin kardeşlerin kavgasını önlemek isteyen baba Ali Rıza Şahin'in polis çağırmasına kızarak çevreye rastgele tabancayla ateş ettiği sırada annesinin kucağında bulunan 3 yaşındaki Muhammet Taşkıran'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan sanık Murat T. (17), müştekiler Aşkın Taşkıran ve Türkan Taşkıran hazır bulundu.
    Sanık Murat T, olay günü çıkan kavganın tarafı olduğunu sanan kişilerin saldırısına uğradığını öne sürdü.

Saldıran kişilerden birinin attığı taşın başına isabet ettiğini belirten sanık Murat T, ''Başıma taş isabet edince yere düştüm. Bunun üzerine ben de kendimi korumak amacıyla üzerimde taşıdığım ruhsatsız tabancayla korkutmak amacıyla havaya 3-4 el ateş ettim. Daha sonra Muhammet Taşkıran'ın vurulduğunu ve hastanede öldüğünü duydum. Muhammet Taşkıran'ı öldürme kastım yok ve suçlamayı kabul etmiyorum'' dedi.

Oğlu ölen müşteki Aşkın Taşkıran da sanıkla aralarında husumet bulunmadığını belirterek şikayetçi olmadığını, davaya katılmak istemediğini söyledi.

Müşteki Türkan Taşkıran da oğlunun vurulduğu sırada sokakta bazı kişilerin kavga ettiğini söyledi. Diğer çocuklarını almak amacıyla küçük oğlunu kucağına alarak evden çıktığını belirten Türkan Taşkıran, ''Bu sırada silah sesi duydum. Oğlumun vurulduğunu ilk anda fark etmedim. Bir süre sonra ağladı. Yüzüne baktığımda kan gördüm. Yaralandığını da hastanede öğrendim. Sanıkla husumetimiz yok ve şikayetçi değilim, davaya da katılmak istemiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili hazırlanan iddianamede, sanığın ''olası kastla nitelikli adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması ve yaşının küçük olması nedeniyle indirim maddesinden yararlandırılması istenmişti.

Adana'daki coçuk cinayeti zanlısı yargılanıyor Yorumları