DİSK Genel Başkanlarından Kemal Türker'i öldürmekten yargılanan sanık Ünal Osmanağaoğlu'nun yargılandığı davanın zamanaşımına uğraması üzerine aile AİHM'e gitme kararı aldı.
DİSK genel başkanlarından Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin Ünal Osmanağaoğlu'nun yargılandığı davayı zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle ortadan kaldıran mahkeme heyeti, Türkler ailesinin avukatı Rasim Öz'ün duruşma çıkışı beyanlarını tutanağa yazdırdı.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada son beyanı sorulan sanık Ünal Osmanağaoğlu, suçsuz olduğunu belirterek ''Beraatimi talep ediyorum'' dedi.
Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davayı ortadan kaldırdı. Mahkeme heyeti, kararın açıklanmasının ardından duruşma salonundan çıkan Türkler ailesinin avukatı Rasim Öz'ün, mahkeme başkanına hitaben sözlü hakarette bulunarak, ''Ali Asker Kazak, bunun hesabını sana soracağım'' şeklindeki beyanlarını tutanağa yazdırdı.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ''Kemal Türkler katledildikten bugüne kadar süren bir davadan buraya gelindi. Bu davanın başkanlığını yapan yargıç son duruşmaya lütfetti, çünkü vermesi gereken kararı vermek istedi. Daha önceki duruşmalarda mazeret izinleri kullandı, bu davadan kaçtı'' diye konuştu.
Çelebi, buradaki mahkemenin kararlarının Yargıtay tarafından iki kez bozulduğunu ifade ederek, ''Hukuk Genel Kurulu'da cezalandırdı, suçlu buldu. Ama buna rağmen zaman aşımının bütün yolları ve yöntemleri denenerek, bugünkü nihai kararı yargıç verdi. Bizim açımızdan sanık katildir ve Kemal Türkler'i öldüren kişidir'' dedi.
-TÜRKLER'İN KIZI NİLGÜN TÜRKLER SOYDAN-
Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler Soydan ise Ünal Osmanağaoğlu'nun babasını öldüren katillerden biri olduğunu savunarak, şöyle konuştu:
''Ben bunu gözlerimle gördüm. Devlet önce babamı öldürttü, ondan sonra öldürttüğü katili senelerce korudu, daha sonra gözümüzün içine baka baka davaları görmedi, normal seyrinde görülmesine izin vermedi. Şimdi gözümüzün içine bakarak, zaman aşımına uğradığı için Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Ünal Osmanağaoğlu'nun Kemal Türkler'in katili olduğuna onay verdiği, karar verdiği halde şu anda zaman aşımı nedeniyle bu davanın ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Ben bundan sonrası için bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak, ne yazık ki böyle yönetilen bir devletin eline doğmuş bir evlat olarak, bundan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidip devletimi şikayet etmekten düne kadar büyük üzüntü duyarım diyordum, ama bundan sonrası için üzüntü duymayacağım.''
''Babam 30 yıldır mezarında yatıyor, hala babamın mezarında bile babamdan korkuyorsunuz. Onun adı Kemal Türkler'di'' diyen Soydan, Kemal Türkler'in milyonlarca insana hükmedebildiğini, kimsenin bunu başaramadığı söyledi.
Soydan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ben onun kızıyım. Babamın bir sürü işçi arkadaşı var, bir sürü Kemal Türkler arkadan geliyor. Katilini koruyarak ne babamın yaptıklarını silebilirsiniz, ne de babamın tarihe altın harflerle geçmiş Kemal Türkler adını unutturabilirsiniz. Devlet, öldürttüğü katili korumanın hesabını muhakkak tarihin içinde bir gün verecektir.''
Avukat Rasim Öz de katilin Ünal Osmanağaoğlu olmadığını belirterek, ''O zavallı bir tetikçidir. Katil Türkiye Cumhuriyeti'dir, kapitalist devlettir. 32 yılımı bu davaya adadım, devam edeceğim, ölmeyeceğim, söz veriyorum'' şeklinde konuştu.