Mercan: İddiaları kayda değer bulmuyorum   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-01-2010 (17:37)   Son Mesaj: 12-01-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

12-01-2010

Mercan: İddiaları kayda değer bulmuyorum

Mercan: İddiaları kayda değer bulmuyorum

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, Wikileaks belgelerindeki iddialara ilişkin, ''Ankara'da görev yapan sıradan bir yabancı diplomatın hakkımda yazmış olduğu yorumu kayda değer bulmamaktayım'' dedi.

Mercan, yaptığı yazılı açıklamada, Wikileaks'in açıkladığı ve ABD'nin gizli yazışmalarını içerdiği söylenen sözde belgelerde kendi adının da geçtiğini bildirdi.
    Kurucu üyesi olduğu AK Parti'den 2002 Kasım ayında Eskişehir Milletvekili olarak Meclis'te görev aldığını anımsatan Mercan, şunları kaydetti:

''Aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ve Batı Avrupa Birliği Parlamentolararası Güvenlik ve Savunma Asamblesi (BAB) Başkanlığı ile beraber Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini 2005 yılına kadar sürdürdüm. 3 yıllık süreç zarfında aynı anda üç ayrı görevde başkanlık yapan başka bir milletvekili bulunmamıştır. Görevlerin ağırlığı karşısında Başbakan ile yaptığımız istişare sonucunda Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını bıraktım.

Sözde belgelerin gerçek olduğu kabul edilse bile 2007 seçimlerinde tekrar milletvekili adayı olmam ve akabinde daha üst düzey bir görev olan Dışişleri Komisyon Başkanı olarak görevlendirilmem söz konusu olamaz. Bu belgelerin doğruluk derecesi tartışılırken Ankara'da görev yapan sıradan bir yabancı diplomatın hakkımda yazmış olduğu yorumu kayda değer bulmamaktayım. Ayrıca bu diplomatın yazdığı bir şeyi aleyhime kullanmak için haber yapan bir Türk ve Eskişehir gazetesi beni daha da üzmüştür. Ülkem ve Eskişehir adına yaptığım çalışmaların birçok kişi tarafından da takdir edildiği bilinmekte olup, bu çalışmalarımın sıradan bir bürokratın takdirine bırakılamaz olduğu gerçeği de ortadadır. Takdir Türk halkına aittir.''

Mercan: İddiaları kayda değer bulmuyorum Yorumları