Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla İstanbul'da gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, akşam saatlerinde Kayseri'ye getirildi.
Kayseri Şeker Fabrikası'nda yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyon devam ediyor. Sabah saatlerinde Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla başlatılan çalışma doğrultusunda Kayseri Şeker Fabrikası idari ve yönetim binasında aramalar devam ediyor. Fabrikanın yönetim kurulu başkanı ile birlikte genel müdür ve genel müdür yardımcıları düzeyindeki gözaltılar akşam saatlerinde de devam etti.
Şu ana kadar 27 kişinin gözaltına alındığı ve yaklaşık 15 kişinin de olayla ilgili bilgisine başvurulduğu öğrenildi. Gözaltıların devam edebileceği belirtilirken, İstanbul'da gözaltına alınan Vedat Ali Özışık Kayseri'ye getirildi. Adli Tıp Kurumu'na götürülerek burada sağlık raporu alınan Özışık, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Burada Özışık'ın ifadesinin alınacağı öğrenildi.
Daha sonra gözaltına alınanların hapsinin Ankara'ya gönderileceği bildirildi. Operasyon kapsamında şuana kadar 9 ilden gözaltı olduğu öğrenildi. Fabrikanın üst düzey yöneticilerinden gözaltına alınan şahıslarla ilgili ev ve işyerlerinde aramaların olduğu belirtildi.