Yatırım yapacaklar ama brokrasiden korkuyorlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-30-2010 (15:22)   Son Mesaj: 11-30-2010 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    11-30-2010

    Yatırım yapacaklar ama brokrasiden korkuyorlar

    Yatırım yapacaklar ama brokrasiden korkuyorlar


    Türk-Alman İşadamları Birliği Genel Başkanı Hüsnü Özkanlı, Türkiye'ye yatırım yapmak istediklerini ancak bürokratik engellerden korktuklarını söyledi.

    Özkanlı, birlik üyeleri ile birlikte ziyaret ettiği Samsun'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk-Alman İşadamları Birliği'nin Berlin'de 15 yıldır faaliyet gösterdiğini belirtti.
    Berlin'de Türklere ait 8 bin iş yeri olduğuna işaret eden Özkanlı, Türk iş yerlerinin yıllık cirolarının ise 900 milyar avroyu bulduğunu ifade etti.

    Bunun büyük bir başarı olduğunu söyleyen Özkanlı, ''Alman politikacılar son dönemde, Türklerle ve yabancılarla uğraşıyorlar ama biz orayı çoktan fethetmiş durumdayız. Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye ile bağları kopmamıştır. Türkiye'ye de yatırım yapmak istiyoruz ancak bürokratik engellerden korkuyoruz. Emeklerimizin maddi ve manevi boşa gitmesinden korkuyoruz'' diye konuştu.

    Samsun'un Rusya ile Türk Cumhuriyetlerine yakın olduğunu, her türlü ulaşım imkanına sahip olduğunu belirten Özkanlı, kendilerine kolaylık sağlanması halinde Samsun'da yatırım yapabileceklerini, Alman iş adamlarını da bölgeye getirebileceklerini kaydetti.




    Yatırım yapacaklar ama brokrasiden korkuyorlar Yorumları