Adana'daki taksici cinayetinde yargılama başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-30-2010 (13:07)   Son Mesaj: 11-30-2010 (13:07)    Cevap: 0    Gösterim: 672  

11-30-2010

Adana'daki taksici cinayetinde yargılama başladı

Adana'daki taksici cinayetinde yargılama başladı

Adana'da, taksi şoförünü bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 24 Haziranda Adalet Caddesi'nde müşteri olarak binmek istedikleri taksinin şoförü Mehmet Çınar'ı (35) bıçaklayarak öldürdükleri ileri sürülen tutuklu sanıklar 17 yaşlarındaki F.M. ve D.K. ile müşteki Murat Çınar hazır bulundu.
    Sanık F.M, arkadaşı D.K. ile olay günü bira içmeye gittiklerini söyledi.

Eve dolmuşla gitmek yerine taksiye binmeye karar verdiklerini ifade eden F.M. ''Binmek istediğimiz taksici sıranın kendisinde olmadığını söyledi. Bu nedenle aramızda büyük bir tartışma olmadı. Oradan ayrıldıktan sonra Tolga isimli arkadaşla karşılaştık ve tekrar bira içmeye gittik. Bir süre sonra yine aynı durağa geldik ve aynı taksiye binmek istedik. Bu sırada olayda ölen kişi bize küfür etti ve silaha benzer bir cisim çekti. Korktum ve bunun üzerine manavda çalıştığım için yanımda taşıdığım bıçağı çıkardım. Böyle olmasını istemezdim, pişmanım'' dedi.

Sanık D.K. ise olay günü diğer sanık F.M. ile bira içmeye gittiklerini söyledi.

Sanık F.M. sarhoş olduğu için eve gitmek üzere taksiye bindiklerini belirten D.K. ''Olayda ölen kişi sıranın kendisinde olmadığını söyleyip öndeki araca binmemizi istedi. Biz de kendisinin taksisiyle gitmek istediğimizi söyledik. Bizi taksiden indirince aramızda tartışma oldu. Daha sonra duraktan ayrıldık. Sokakta yürürken bir arkadaşımla karşılaştım. Bu arkadaşla birahanede oturduk. Sanık F.M. burada tekrar bira içti. Buradan ayrıldıktan sonra aynı durağa tekrar geldik ve daha önce tartıştığımız kişiye taksiyle gitmek istediğimizi söyledik. Ölen kişi bizi götürmeyeceğini söyleyip küfür etti. Bu sırada taksici aracın kapısını açınca burnumdan yaralandım. Sanık F.M. de bunun üzerine bıçakla saldırdı. Yaralandığım için bıçaklama anını görmedim.Olayda bıçak kullanmadım. Bu sırada durakta bulunan diğer taksiciler bize saldırınca ben de bıçağımı çıkarmak zorunda kaldım. Daha sonra olay yerinden kaçtık. Daha önce hiç taksiye binmediğim için birinci sıradaki taksiye binmemiz gerektiğini bilmiyordum.''

Müşteki Murat Çınar da ölen kişinin kardeşi olduğunu ve sanıklarla aralarında husumet bulunmadığını söyledi.

Sanıkların ısrarla aynı taksiye binmek istemeleri ve yaşlarının küçük olmasının altında başka nedenler yattığını öne süren müşteki Murat Çınar, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Sanıkların başka biri tarafından azmettirildiklerine inanıyorum. Adana Şoförler ve Otomobilciler Odasına başkan adayı oldum. Bu nedenle mevcut başkanla aramız iyi değildi. 2002 yılında Mahfuz Karakaya, Ahmet Cemal Talu ve ''Bozo'' lakaplı Kadir Barışık taksi durağımıza saldırmışlardı. Daha doğrusu geri planda Kadir Barışık vardı. Bu nedenle aramız bu kişilerle iyi değil. Sanıklardan şikayetçiyim.''

Duruşmada tanık olarak dinlenen Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık da olaydan haberi olmadığını söyledi.

Olaydan sonra ölen kişinin ağabeyini arayıp baş sağlığı dilediğini belirten Kazım Barışık, ''Aramızda husumet yok'' dedi.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenilmesi, sanıkların yaş tespitinin yapılması ve tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana'daki taksici cinayetinde yargılama başladı Yorumları