Atatürk Havalimanı'nda çalışan bir taksi şoförü, Tayvanlı müşterisinin araçta unuttuğu ve içinde 11 bin 500 avro ve kıymetli evrak bulunan çantayı sahibine teslim etti.
Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifinde taksi şoförü olarak çalışan Alişen Öztürk, aracında bulduğu ve içinde 11 bin 500 avro, pasaport, banka cüzdanı ve kimlikler bulunan el çantasını Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğünde sahibine verdi.
Tayvanlı bir mermer tüccarı olan Lin Hsinhung, parayı aldıktan sonra Öztürk'e sarılarak, teşekkür için 200 avro verdi.
Alişen Öztürk, başından geçen olayı şöyle anlattı:
''Tayvanlı müşteriyi kaldığı otele bıraktıktan sonra aracımı yıkamaya götürdüm. Burada araç içinde el çantasını buldum. Durumu kooperatife bildirdim. Sonra müşteriyi bıraktığım otele gittim, otelde olmadığını öğrendim. Çantayı Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifine teslim ettim. Sonra sahibi bulundu. Çok mutluyum.''
Lin Hsinhung da duygularını anlatırken, ''Bu kişi kendisiyle gurur duyabilir. Türkiye her zaman çok sevdiğim ve tercih ettiğim bir ülkeydi ama şimdi daha fazla sevdim ve ülkenize bağlandım. Türkiye'ye her zaman gelip gidiyorum. Mermer ticareti ile uğraşıyorum. Ülkenize 30'dan fazla gelmişimdir. İşlerim bitmişti, artık ülkeme dönmem gerekiyordu. Paralarımın dışında pasaportum, kimliklerim ve banka cüzdanım da vardı. Bulamasaydım çok zor durumda kalırdım. Kendisine çok teşekkür ediyorum'' dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 46 yaşındaki Alişen Öztürk, takside şoför olarak çalıştığını, aylık gelirinin yaklaşık 1500 TL olduğunu belirterek, kirada oturduğunu kaydetti.