Okan Üniversitesi, Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'e, gösterdiği başarılı çalışmalardan dolayı fahri doktora unvanı verdi.
Üniversitenin Akfırat Yerleşkesi'nde düzenlenen törende konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, üniversitenin eğitime başladığı 2003 yılından bu yana ilk fahri doktora unvanını Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e verdiklerini hatırlatarak, tüm dünyada marka bilinirliği olan, global dünyanın en bilinen markası olan Coca-Cola Company'nin CEO'su Muhtar Kent'in de başarılarının bir platformda ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi.
Okan, Kent'in başarılarının Okan Üniversitesi'nin fahri doktorası ile taçlandırıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
''Muhtar Kent'in kimliği ve bulunduğu noktaya gelirken yaptığı çalışmalar üniversitemizin felsefesi ile tam anlamıyla örtüşüyor. Muhtar Kent, mütevazi bir ailenin çocuğu, bir bürokratın, saygın bir diplomatın oğlu. İçimizden biri, çalışmış, çabalamış, dünyanın en büyük şirketlerinden birine önce CEO olmuş, sonra da kurumun en üst mevkisi olan Yönetim Kurulu Başkanlığına gelmiş. Milyarlarca doları, on binlerce insanı yönetiyor, dünyanın her yerinde üretiyor, satıyor. Türk gencinin örnek alacağı bir kişi.''
Törende daha sonra, üniversite rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Bekir Okan tarafından Muhtar Kent'e fahri doktora beratı sunuldu.
KÜRESEL EKONOMİ VE TOPLUMLARIN GELECEĞİ
Törenin ardından, ''Küresel Ekonomi ve Toplumların Geleceği'' konulu bir konferans veren Kent, akademik ve sosyal alanlardaki başarılarıyla göz dolduran Okan Üniversitesinin kendisine fahri doktora unvanı vermesinden duyduğu memnuniyeti anlattı.
Coca-Cola olarak 2008 yılında dünyaya baktıklarında, işlerinin doğasını ileri ki 10 yıl ve sonrasında kökten ve dramatik olarak değiştirecek bazı şartların oluştuğunu gördüklerini anlatan Kent, ŞUNLARI SÖYLEDİ:
''Sizin de bildiğiniz gibi son birkaç yıldır yaşanan toplumsal ve ekonomik değişiklikler geçtiğimiz 10 yılla karşılaştırıldığında oldukça hızlı ve etkili. Özellikle, 'küresel ekonomik büyümenin merkezindeki güçlü yön değişimi, insanların yeni fırsatlar peşinde şehirlere göç etmesi sonrası ortaya çıkan hızlı şehirleşme ve bunun yarattığı değişimler, tüketici davranışlarının, değerlerin, beklentilerin yeniden oluşumu ve bu üç eğilimin getirdiği sürdürülebilirlik mecburiyetleriyle körüklenen yeni bir inovasyon çağı' gibi dört büyük kitlesel eğilim ortaya çıkmaktadır.''
Kent, bu dört makro eğilimi bir bütün halinde ''yeni dengeler'' olarak adlandırdıklarını belirterek, ''2020 yılı itibariyle dünyanın ekonomik gücü birkaç ülkeden çok daha fazlasına yayılıyor olacak. Günümüzdeki ekonomik sıkıntılara rağmen dünyada trilyon dolar civarında bir servetin yaratıldığını göreceğiz ve bunun yüzde 60'ının gelişmekte olan ülkelerde olacağı kesin. Gelecek 10 yıl içinde orta sınıfa yükselen 800 milyon ile bir milyar arası bir kitleye tanıklık edeceğiz'' dedi.
Muhtar Kent, dünya küreselleştikçe ve iletişim arttıkça, sınır ötesi ticaret, transit geçişler ve göç artsa da yerel ve milliyetçi kültürlerin, kimlikler ve değerlerin hem Türkiye'de, hem de dünyada gittikçe önem kazanmaya devam edeceğini vurgulayarak, eğer ülkelerin bir an önce önlem alıp bu yönde köklü reformlar yapmazsa, beyin göçünün kısa süre içinde daha da artacağını söyledi