Suç ortaklarını öldüren sanıklara müebbet   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (19:07)   Son Mesaj: 11-25-2010 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 527  

11-25-2010

Suç ortaklarını öldüren sanıklara müebbet

Suç ortaklarını öldüren sanıklara müebbet

Sahte kimliklerle kurdukları şirketlerle çeşitli bankaları dolandırdıkları öne sürülen ve kendilerini ihbar edeceğini söyleyen suç ortaklarını öldürdükleri iddiasıyla yargılanan iki zanlı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Sakarya'nın Pamukova ilçesi Mekece köyü kırsalında 12 Mayıs 2006'da suç ortakları Ramazan Gökay'ı (40) başına tabancayla ateş edip, taşla ezerek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Necip Ak (46) ve Yaşar İspir (45) ile sanıkların avukatları katıldı.
    Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında sanıkların maktul Gökay ile 10 yıldır tanıştıklarını, sanıkların maktulle birlikte Konya, Ankara, İstanbul ve Antalya gibi çeşitli illerde sahte isim ve nüfus cüzdanları kullanarak kağıt üzerinde şirketler kurduklarını belirtti.

Mütalaada ayrıca sanıklar ve maktulün kurdukları ve adlarını değiştirerek devraldıkları şirketler adına çek hesapları açtırdıkları, bankaların güvenini kazanıncaya kadar göstermelik işlemler yaptıkları, güven temin edilmesinin ardından çek karnesi, tüketici kredisi, kredi kartı aldıkları ve çek yapraklarını keşide ederek piyasaya sürdükleri bildirildi.

Zanlıların 2002 yılı sonuna kadar aynı yöntemle 30'a yakın bankadan farklı isimlerle kurdukları şirketler aracılığıyla sahte kimlik ve çeklerle 3 milyar liraya yakın para çektikleri öne sürülen mütalaada, Necip Ak, Yaşar İsper ve firari sanık Azmi Yılmaz'ın dolandırıcılıktan elde edilen paraları ve banka kartlarını alıp kaçan ve sanıkları ihbar edeceğini söyleyerek tehdit eden Ramazan Gökay'ı Mekece köyü yakınlarında başına 4 ateş ateş ederek öldürdükleri ve başını taşla ezerek, cinsel organını kestikleri ifade edildi.

Sanık avukatı Murat Aktaş, savunmasında müvekkili Necip Ak'ın zanlıların yanında çalıştığını ve getir götür işlerinde kullanıldığını söyledi.

Müvekkilinin Gökay'ı öldürmesi için maktulle aralarında hiçbir menfaat çekişmesi bulunmadığını savunan Aktaş, ''Müvekkilim diğer sanıklarla İstanbul'a giderken aracı kullanmıştır. Diğer sanıklar olay yerinde aracın durdurulmasını istemişler, maktul araçtan uzaklaştırılarak öldürülmüştür. Müvekkilimin bu olaya bizzat iştirak ettiği hususunda hiçbir delil mevcut değildir. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ediyoruz'' diye konuştu.

Sanık Necip Ak ise mağdur edildiğini iddia ederek, ''Cinayet nedeniyle 3 yıla yakın bir süredir tutuklu bulunuyorum. Çocuklarımı göremiyorum, mağdur durumdayım. Olayla herhangi bir ilgim yoktur. Diğer sanıkların eylemine iştirak etmedim. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum'' dedi.

Tutuklu sanık Yaşar İspir ise sanık Necip Ak ile aralarında husumet bulunduğunu öne sürerek, ''Kendisi benim yüzümden 21 ay cezaevinde yatmıştır. Bu nedenle bana iftirada bulunmaktadır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Olayla ilgim ve alakam yoktur. Beraatıma karar verilmesini talep ediyorum'' şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Necip Ak ve Yaşar İspir'i maktulü canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürdükleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ayırca hürriyetten yoksun bırakma suçundan da 3 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, ayrıca firari sanık Azmi Y'nin dosyasının ayrılarak yargılanması gerektiğine de hükmetti.

Suç ortaklarını öldüren sanıklara müebbet Yorumları