Türker'den Babacan'a mektup   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (18:38)   Son Mesaj: 11-25-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

11-25-2010

Türker'den Babacan'a mektup

Türker'den Babacan'a mektup

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a gönderdiği mektupta, ''2004-2005-2006 yıllarında, ekonomiyi sağlam tutacak ne tür düzenlemeler yaptığınızı lütfen açıklayınız.'' dedi ve ekledi:

DSP'den yapılan yazılı açıklamada, Türker'in, Babacan'a, 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz sürecine ilişkin sarf ettiği sözlere yanıt olarak bir mektup yazdığı belirtildi.
    Türker'in, Babacan'a gönderdiği mektupta şu görüşlere yer verildi:

''Sayın Babacan, size 19 Kasım 2002 tarihinde ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı'nı devretmiştim. Devir-teslim töreni sırasında, size sağlıklı bir ekonomi devrettiğimizi, geçmişte halının altına süpürülen pislikler nedeniyle 2001 krizinin derin yaşandığını ve bu pislikleri gideren önlemlerin alındığını belirtmiştim. Siz de bana verdiğiniz yanıtta, 'İyi bir ekonomiyi devralmanızın gerekçesini açıklarken, AKP'nin iktidar olacağını hissedenler nedeniyle ekonominin iyileştiğini belirtmiş, iyi bir ekonomi devraldığınızı' medyanın önünde kamuoyuna açıklamıştınız.

Nitekim 17 Nisan 2002'de, Sayın Güngör Uras, Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde, tam sayfa bir yazı yazarak 'AKP enkaz devralmayacak' başlığıyla bıraktığımız tabloyu saptamıştı. Size mektubumun ekinde, Sayın Uras'ın, o dönemin durumunu rakamlarıyla ortaya koyan ve gerçek tabloyu tespit ettiği yazısını gönderiyorum.

Siyaseten de olsa sağlam aldığınız bir dönem için 'Sorunlar halının altına süpürülmüştü' deyişinizi şık bulmadığımı belirtmek zorundayım. 2004-2005-2006 yıllarında, ekonomiyi sağlam tutacak ne tür düzenlemeler yaptığınızı lütfen açıklayınız. Çünkü, böyle bir düzenlemeniz yoktur.''

Türker'den Babacan'a mektup Yorumları