Cinayet sanığına 15 yıl hapis cezasına   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-25-2010 (18:04)   Son Mesaj: 11-25-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

11-25-2010

Cinayet sanığına 15 yıl hapis cezasına

Cinayet sanığına 15 yıl hapis cezasına

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Yılgın ve sanık avukatı Nazmi Küçükosmanoğlu ile oğlu öldürülen müşteki Hüseyin Tokgöz ve avukatı Uğur Arslan katıldı.
    Sanık avukatı Küçükosmanoğlu, önceki duruşmalardaki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, ''Takdir mahkemenindir'' dedi.

Son sözü sorulan sanık Yılgın ise bugüne kadar hiçbir kavgaya karışmadığını kaydederek, ''Olayda eşim yerdeydi ve saldırıya uğramıştı. Ben de saldırıya maruz kalınca yerde bulduğum bıçağı yukarı savurdum. Kimseyi öldürmek istemedim'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Yılgın'ın Enver Tokgöz'ü kasten öldürdüğüne hükmederek sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Olay sırasında maktul ile yanındaki arkadaşı Gazi Barut'un saldırısını sanık lehine hafif tahrik sayan ve sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran heyet, cezayı 15 yıla indirdi.

10 Ağustos 2009'da, Hüseyin Yılgın ile arasında husumet bulunan Gazi Barut ve arkadaşı Enver Tokgöz arasında kavga çıkmış, sanığın Barut'a doğru savurduğu bıçağın isabet ettiği Enver Tokgöz hayatını kaybetmişti.

Cinayet sanığına 15 yıl hapis cezasına Yorumları